Wordt Amazon Luna de Netflix onder de games?

  Het wordt druk op de gamingmarkt. Amazon gaat ook al proberen om mensen te interesseren voor een compleet nieuw gamingplatform. Het cloud-gamingplatform Luna werd vandaag door Amazon uit de doeken gedaan. De zet komt alleen niet als een complete verrassing.

  Amazon

  Eerder werd al duidelijk dat Amazon aan iets nieuws werkte. Eerder gingen er al geruchten dat het zelfs zou gaan om een gameconsole. Recent lekte ook een door Amazon gemaakte gamecontroller.

  Vooralsnog is nog onduidelijk op welke schaal Amazon Luna precies op de markt wil brengen. Luna zal zich in eerste instantie richten op de PC, Mac, Fire TV, iPhone, iPad en Android. De iPhone en iPad versie zullen via een webapp draaien. Voor Nederland kan het nog even duren voor we kunnen ervaren wat Luna gaat bieden. De streamingdienst voor games zal eerst in Amerika worden uitgerold en het is nog niet zeker of en wanneer er een uitbreiding komt naar de rest van de wereld.

  Vooralsnog weten we alleen dat de VS een vroege toegang tot de service krijgt. Later moet blijken of de service ook internationaal beschikbaar komt. In ieder geval gaat het in Amerika om een abonnementsdienst die $5,99 per maand kost. Abonnees kunnen de games op twee apparaten tegelijkertijd spelen in 4K/60FPS. De service draait op Amazon's webservice.

  Welke games biedt Amazon Luna?

  Op de service kunnen spellen als Resident Evil 7, Control, Panzer Dragoon, A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, Yooka-Laylee, GRID, Abzu en Brothers: A Tale of Two Sons worden gespeeld. De Ubisoft games Assassins Creed Valhalla, Far Cry 6, and Immortals Fenyx Rising worden later toegevoegd. Die games moeten eerst uitkomen voordat ze ook hier speelbaar worden.

  Het streaming van games is een uitbreiding op de andere video- en gamingdiensten van het bedrijf. Eerder pakte Amazon al uit met Amazone Prime. Daar zijn films en series te kijken. Nu kunnen ook gamers worden aangesproken met een manier van gamen die steeds populairder lijkt te worden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.