Xbox blijft game hardware maken na de Xbox Series X/S

News
maandag, 28 september 2020 om 16:45
xbox series x xbox series sf1628074558
Phil Spencer heeft in gesprek met Yahoo! Finance aangegeven dat Microsoft nog steeds game hardware gaat uitgeven na de lancering van de Xbox Series S en Xbox Series X, ondanks het feit dat er in de game-industrie steeds meer digitaal aan het worden is. De huidige vide-president van Xbox geeft aan dat Microsoft straks nog steeds gaming hardware zal gaan maken. Op de lange termijn durft hij echter geen zekerheid te geven.
Voor de periode na de release van de Xbox Series X zal Microsoft zal ook zeker consoles blijven maken, ondanks het feit dat diensten als Amazon Luna en Google Stadia steeds meer hun plekje in het landschap weten te veroveren. Microsoft speelt hier via xCloud zelf dan ook al op in. Toch ziet de fabrikant nog wel ruimte voor consoles.

Microsoft zet nog niet al z'n geld op digitaal

Hoewel de lange termijn dus voorlopig nog onduidelijk blijft, durft Microsoft voorlopig nog niet al z’n geld op volledig digitaal te zetten. Voorlopig lijken ze qua digitaal vooral te gokken op de Xbox Game Pass. Spencer geeft tegen Yahoo! aan:

“Ik verwacht dat we in de toekomst zeker meer console hardware zullen zien. Net zoals in video, net zoals bij muziek, zorgt streaming er niet voor dat apparaten niet verder worden ontwikkeld. Ik denk dat we dat blijven zien, en dat is onze planning.”

building 1011876 1920f1601293877

Wat biedt de toekomst?

Met de Xbox Game Pass creëert Microsoft een manier waarmee klanten games voor de Xbox op vele verschillende apparaten kunnen bespelen zoals je PC of smartphone met xCloud. Het is daarom ook zeker niet ondenkbaar dat deze lijn straks wordt doorgetrokken naar bijvoorbeeld TV of andere platformen.
Wat Microsoft voor ons nog allemaal in petto heeft, kunnen we slecht naar gissen. Wel zullen vanaf 10 november eindelijk de Xbox Series X en de Xbox Series S op de markt verschijnen.