Deviation Games ontslaat half haar personeel

News
zondag, 14 mei 2023 om 14:30
20210610 deviation gamesf1684061909
Mogelijk meer dan de helft van de werknemers bij Deviation Games, een studio in samenwerking met Playstation, wordt ontslagen. Een reactie van Playstation of de game studio blijft voorlopig nog uit.
Maar liefst 90 werknemers, ongeveer net iets meer dan de 149 werknemers die er dus zaten, zijn volgens VGC zonder duidelijke reden ontslagen. Dit is opvallend aangezien de studio bezig is met een Playstation backed multiplayer IP. De hoeveelheid werknemers dat ontslagen is moet overigens ook nog worden bevestigd. Deviation Games heeft nog geen nieuwe sollicitaties op zijn website staan waardoor het erop lijkt dat de studio simpelweg te veel man had. Veel ontslagen werknemers schrijven op LinkedIn een reactie waarbij ook gevraagd wordt of andere studio’s wel werk hebben.
Op LinkedIn schrijft Miki: ‘Ik ben beschikbaar voor nieuw werk binnen de game industrie. Ik bedank mijn collega’s van Deviation Games, het was leuk om met jullie samen te werken’. Ook Jared die bij Deviation Games heeft gewerkt laat weten dat hij direct openstaat voor nieuw werk en hij bedankt via LinkedIn zijn collega’s bij de studio.

Binnenkort een reactie?

Houd het verhaal van VGC in de gaten, hier wordt binnenkort waarschijnlijk de reactie van Sony of Deviation geplaatst. Of het grote aantal ontslagen mensen iets te doen heeft met het vertrek van Deviation games co-founder Jason Blundell, die in september 2022 de studio heeft verlaten, is nog onbekend.
Sony zit ondertussen niet stil en is druk bezig om de PlayStation in grotere aantallen te produceren en te verkopen. Ook schijnt het bedrijf bezig te zijn met een pro versie van de PlayStation5. Tot slot claimt het bedrijf dat er meer PS5 games naar de PC gaan komen zodat ook PC gamers kunnen genieten van de exclusieve PlayStation games.