Ranked optie beschikbaar voor Fortnite

News
zondag, 14 mei 2023 om 14:00
fortnite season 2f1577464280
Het grote verschil tussen Apex Legends en Fortnite is misschien niet eens het visuele aspect of de verschillende manier van spelen, maar het feit dat Apex Legends wel een ranked optie heeft en Fortnite (nog) niet. Daar komt binnenkort alleen verandering in aangezien Epic Games inziet dat haar game al te lang rondzwerft in deze moderne wereld zonder een ranked optie.
Net zoals elke game die een ranked systeem gebruikt kan je geplaatst worden in één van de volgende ranks: Brons, zilver, goud, platina, diamant, elite, champion en unreal. De ranks brons tot en met diamant hebben nog drie ‘onderranks’, je begint dus in bijvoorbeeld brons 3 en wanneer je goed speelt word je gepromoot naar brons 2 of 1. De ranks elite, champion en unreal hebben alle drie maar één gezamenlijk rank die, waarschijnlijk, gebaseerd is op de hoeveelheid MMR die je verzamelt.

Kleine patch notes zijn onderwerg

Gebaseerd op je vorige resultaat uit potjes en één enkel ranked potje dat je speelt, zal Fortnite je een rank aanwijzen vanuit waar je kan groeien. Voor Battle Royale en Zero Build hoef je dus maar één ranked potje te spelen om je eerste rank te ontvangen. In het hoofdscherm moet je een optie ranked aanzetten om deze vervolgens te kunnen spelen. Epic games heeft wel drie aandachtspunten die aangepast zijn tussen de ‘normale’ en de ranked versie van het spel:
  • Material caps will be decreased from 999 to 500.
  • Harvesting rates will be slightly increased.
  • Players will drop 50 of each material when they are eliminated.
Niet iedereen kan overigens direct in ranked duiken. Zo zullen nieuwe spelers eerst 500 andere spelers moeten uitleven in een normaal potje Battle Royale.

Strijd vervolgt in unreal

Wanneer je unreal bereikt kan je niet meer zakken naar lagere divisies. Dat betekent dat je voor het gehele seizoen in de unreal rank vast zal zitten. Toch stopt de uitdaging dan niet, aangezien de unreal rank zijn eigen leaderbord krijgt waar je dus een plek op kan bemachtigen. Je strijd vervolgens tussen iedereen in die unreal rank voor die nummer één plek op het leaderbord.

Populair Nieuws