Design geschrapt Nintendo-personage getoond door tekenaar

News
maandag, 04 december 2023 om 16:00
princess peach showtimef1694701958
Nintendo is eigenaar van veel alom geliefde personages. Maar dat wil niet zeggen dat er alleen maar goede ideeën zijn bij het bedrijf. Een personage dat nooit het daglicht heeft gezien is nu alsnog getoond.
Menig Nintendo-liefhebber zal bekend zijn met Wario en Waluigi, de kwade tegenhangers van Mario en Luigi. Hoewel Wario bedacht werd als de schurk van een nieuwe game, bestaat Waluigi alleen omdat Wario een partner nodig had in Mario Tennis. In diezelfde gamereeks hadden de makers graag een slechte versie van Princess Peach geïntroduceerd.
Maar dat idee werd vrij snel afgeschoten. Sterker nog: Shigeru Miyamoto wilde er zo weinig van weten dat hij het ontwerp van “Wapeach” nooit heeft bekeken. Afgezien van gefotoshopte plaatjes van Peach met de snor van Wario of Waluigi, was het dan ook totaal onbekend hoe deze slechte Peach eruit heeft gezien.
Maar nu heeft Wario-bedenker en Mario Tennis character designer Fumihide Aoki zijn ontwerpen voor Wapeach getoond via Instagram. Het personage heeft geen roze neus of hoekige snor. Ze lijkt vooral op Peach zoals ze er normaal uitziet, maar dan in een punk-achtige outfit, compleet met stekelige armband.

Wapeach designs van Waluigi-maker alweer offline gehaald

Aoki’s Instagram-posts zijn inmiddels verwijderd. Het is niet duidelijk waarom, maar het lijkt niet onmogelijk dat Nintendo heeft ingegrepren. Wie de Wapeach-designs wil zien, kan ze alleen nog gemakkelijk vinden: ze doen al de ronde op verschillende social media websites, zoals Reddit.

Populair Nieuws