Nieuwe Deense serie nu op Netflix

News
donderdag, 30 september 2021 om 9:00
pexels cottonbro 5082567f1632941190
Moord, bloed, dood. Het lijkt net alsof elke Scandinavische film ideeën trekt uit de films van Quentin Tarantino. De nieuwste Deense serie op Netflix bewijst dat maar weer eens.
The Chestnut Man (Deense titel: Kastanjemanden) is een Deense serie die over een gruwelijke moord gaat. Hadden we iets anders van de Scandinaviërs verwacht? Nee niet echt, ze staan er om bekend dit soort series in elkaar te knutselen. Neem bijvoorbeeld The Bridge, een Zweeds/Deense serie. Deze gaat over een man die in twee stukken gevonden wordt midden op een brug tussen Zweden en Denemarken.
Ook The Chestnut Man begint met een bijzondere moord. De politie vindt in een speeltuin een dode vrouw. Haar hand ontbreekt en naast haar staat een mandje vol met kastanjes. De zaak wordt opgepakt door een jonge rechercheur Naia Thulin en haar nieuwe partner Mark Hess. Ze ontdekken als snel dat dit mandje kastanjes iets te maken heeft met de verdwijning van een jong meisje dat al zo lang wordt vermist dat ze als dood beschouwd wordt.

The Chestnut Man nu helemaal te zien

Alle zes de afleveringen van The Chestnut Man zijn vanaf vandaag te zien op Netflix. De serie is gebaseerd op het boek Oktober van Søren Sveistrup. Mocht deze serie je niet aanspreken, maar heb je wel interesse in Scandinavische series? Check hier een lijst met zeven Finse series die je echt niet wilt missen! In Scandinavië lusten ze wel pap van moord en thriller series, maar ze weten ook goede documentaires en grappige reisprogramma's te maken. Er zit voor iedereen wat tussen!

Populair Nieuws