Deathloop-regisseur is nu hoofd van Arkane Lyon

News
woensdag, 10 november 2021 om 10:00
deathloop headerf1631525487
Deathloop-regisseur Dinga Bakava is na het vertrek van Romuald Capron studiohoofd van Arkane Lyon. Naast zijn nieuwe rol blijft hij nog wel co-creatief regisseur bij de ontwikkelaar.
Dinga Bakaba, is een gameregisseur bij Arkane Lyon. Hij was mederegisseur van de game Deathloop samen met Sebastien Mitton. Bakaba is al sinds 2010 werkzaam bij de ontwikkelaar en is sinds oktober studiohoofd van ontwikkelaar Arkane Lyon , nadat Romuald Capron de studio heeft verlaten.

Wat weten we over de Deathloop-regisseur?

Capron had in begin oktober aangekondigd om Arkane Lyon te verlaten. Hij heeft 16 jaar bij het bedrijf gewerkt. Hij was ontwerper en producer van Dishonerd en hoofdontwerper voor Dishonored 2 en Death of the Outsider. Capron vond het een moeilijke beslissing om te maken, maar zei dat hij “de behoefte voelde om iets nieuws te proberen”. Ook wilde hij wat meer tijd met zijn gezin doorbrengen.
Nu is Dinga Bakaba dus studiohoofd van de ontwikkelaar. Naast zijn nieuwe rol als studiohoofd behoudt hij ook zijn functie als co-creatief regisseur die hij samen met Sebastien Mitton deelt.
Arkane Studios, is in 1999 opgericht en is onderdeel van Bethesda, wat het dus ook van Microsoft maakt. Door die overname werd er een deal gesloten met Sony om Deathloop op de PlayStation 5 uit te brengen. De eerste grote Deathloop-update werd vorige maand uitgebracht en verbeterde "verschillende aspecten van de gameplay-ervaring, camera-soepelheid en NPC-gedrag". Deathloop is beschikbaar op de PC en PlayStation 5. Er wordt verwacht dat de game volgend jaar in september zal worden uitgebracht voor de Xbox.

Populair Nieuws