De volgende Assassin’s Creed is niet Mirage

News
dinsdag, 18 juli 2023 om 11:30
assassins creed miragef1662103517
Dit najaar ligt Assassin’s Creed Mirage in de winkel. Het lijkt daarom logisch dat dat de eerstvolgende Assassin’s Creed game is waar fans mee aan de slag kunnen. Maar dat blijkt niet het geval: een andere game is nog eerder te spelen.
Het is geen geheim dat Ubisoft nogal veel Assassin’s Creed games in ontwikkeling heeft. Na Assassin’s Creed Mirage wordt Codename Red bijvoorbeeld al snel verwacht. Maar Codename Jade is nog eerder te spelen.
Deze game kun je namelijk al vanaf 3 augustus spelen, dus al over een ruime twee weken (via GamesRadar). Het gaat dan alleen nog niet om de uiteindelijke versie van de game, maar een open bèta. Als je mee wil doen kun je je nog aanmelden via de website van de game.

Wat is Assassin’s Creed Codename Jade?

Codename Jade is, in tegenstelling tot Mirage, geen game die je op een console of PC kunt spelen. De game verschijnt voor smartphones, zowel op iOS als op Android. Codename Jade is een gratis open-world game.
De naam Codename Jade geeft de setting misschien al een beetje weg. Deze Assassin’s Creed voor mobile speelt zich namelijk af in het China van ruim 2000 jaar geleden. De gameplay bestaat, niet geheel onverwacht, uit onder ander parkour en het uitschakelen van verschillende doelwitten.