Update - De tijd dringt om het laatste Mario Maker-level uit te spelen

News
maandag, 25 maart 2024 om 12:30
si wiiu supermariomaker v01 image1600wf1576868772
Super Mario Maker gaat binnenkort voorgoed uit de lucht. De online-diensten van de Wii U gaan namelijk stoppen. Fans proberen nu alle levels die ooit zijn gemaakt uit te spelen en zijn heel dichtbij.

Update - Missie geslaagd

Het is Team 0% officieel gelukt om alle levels in Super Mario Maker uit te spelen, maar niet op de manier die je zou verwachten. Het enige level dat nog op de To Do-list stond was Trimming The Herbs. De maker van het level heeft nu alleen aan het team bekendgemaakt dat hij het level heeft gemaakt met 'TAS software'. Die software zorgt ervoor dat een perfecte run wordt nagebootst om het level te halen en waarvoor de maker zelf niks hoeft te doen. Normaal is het namelijk een vereist dat de maker het level zelf uitspeelt, voordat hij officieel gepubliceerd kan worden.

Aangezien het level dus met hacks is gemaakt en niet door de maker zelf is uitgespeeld, is het officieel geen gepubliceerd level meer. Daarmee is het Team 0% gelukt om alle levels uit te spelen, voordat de servers van Super Mario Maker offline worden gehaald. Ook heeft een speler het level 'uitgespeeld' met dezelfde software als de maker, om de 'Clear' te krijgen. Ondertussen proberen spelers nog wel om het level uit te spelen, al blijft het een nagenoeg onmogelijke opgave.
Origineel bericht:
Super Mario Maker was één van de weinige Wii U-games die een hit genoemd kon worden. Spelers hebben collectief een flink aantal levels gemaakt, dat binnenkort uit de lucht gaat. Een groep fans die zich Team 0% noemt, heeft de taak op zich genomen om alle levels uit te spelen.
Het lijkt niet onmogelijk dat dat doel gehaald wordt. In oktober 2023 waren er nog 25.000 levels die nooit waren uitgespeeld, nu is het er nog maar één. Dat is alleen wel een vrij moeilijk level waarbij er maar liefst 18 sprongen achter elkaar op precies het juiste frame van de game gemaakt moeten worden. Team 0% heeft nog maar tot 8 april om het level uit te spelen.
Het goede nieuws is dat het team zich de komende drie weken helemaal kan richten op dat ene level. Het is namelijk al een tijdje niet meer mogelijk om nieuwe Super Mario Maker-levels te maken. Als je meer wil weten over hoe de missie om de game uit te spelen gaat, kun je deze speciale website in de gaten houden.

Grote gevolgen voor online stop 3DS en Wii U

Nintendo is al geruime tijd bezig om de online-diensten van de 3DS en Wii U geleidelijk aan stop te zetten. Vorig jaar werden de eShops van beide platforms bijvoorbeeld al gesloten. Dat maakte dat veel games nergens meer beschikbaar waren. Een groot deel van alle games in de Pokémon-franchise is bijvoorbeeld verdwenen.
Dit bericht is bijgewerkt op 25 maart 2024.