De populaire app Houseparty stopt ermee

News
zaterdag, 11 september 2021 om 17:00
pexels monstera 5996855f1631281511
Epic Games stopt met de app Houseparty. De app was erg populair onder jongeren, vooral tijdens de coronacrisis. De app werkt tot oktober en daarna stopt het ermee.
Houseparty is een app waarmee je gezamenlijk kunt videobellen en spelletjes spelen zoals Uno, trivia en nog veel meer. De app is opgericht in 2015 en werd door Epic Games overgenomen in 2019. Epic Games integreerde Houseparty met Fortnite, in eerst instantie om gamers live feed te laten zien van hun vrienden tijdens het gamenn. Deze Fortnite-integratie komt na oktober ook te vervallen.
Twee jaar nadat de overname door Epic Games werd aangekondigd, en minder dan een half jaar nadat ondersteuning voor de livestream aan de app werd toegevoegd, stopt Houseparty ermee. Dat heeft het bedrijf aangekondigd via een blogpost.
De app wordt met directe ingang uit de app stores verwijderd, hoewel Epic heeft gezegd dat mensen die Houseparty al hebben gedownload de app kunnen blijven gebruiken totdat de service wordt beëindigd. Epic vertelt ook dat niemand in het Houseparty-team zijn baan zal verliezen en beweert dat ze aan andere teams zullen worden toegewezen om sociale interacties te ontwikkelen voor de Epic Games-productfamilie.

Flinke groei tijdens coronapandemie

Hoeveel gebruikers Houseparty nu nog heeft, is niet bekend. De Houseparty-app kreeg tijdens het begin van de coronapandemie een flink aantal nieuwe gebruikers. De ontwikkelaars zeggen tientallen miljoenen gebruikers te hebben gehad sinds de app in 2016 startte. Op het hoogtepunt van de lockdowns zei Houseparty dat er in een maand tijd 50 miljoen nieuwe aanmeldingen waren voor de app.
Maar naarmate de pandemie vorderde, werden ook andere apps waarmee je kunt chatten populair, zoals Zoom en Facebook Rooms. Gebruikers stapten over naar andere apps om te videobellen, waardoor Houseparty haar gebruikers verloor.