Twitter komt met labels voor bots

News
zondag, 12 september 2021 om 8:00
cell phone 1245663 1920f1631260646
Twitter heeft een nieuwe functie toegevoegd. Accounts die worden gestuurd door een computer kunnen door deze functie voorzien worden van een speciale label. Dit staat op de ondersteuningspagina van de site.
De functie is speciaal bedoelt voor ontwikkelaars die accounts maken die computergestuurd zijn. Twitter plakt de labels niet zelf op accounts, dat moeten de makers zelf doen. Bots die actief bezig zijn met het plaatsen van spam of misinformatie zullen nog steeds door Twitter zelf worden verwijderd.

Een label krijgen

De labels zijn alleen bedoeld voor accounts die relevante informatie plaatsen, zoals informatie over coronacijfers of info over musea. Momenteel worden de labels alleen nog gegeven via uitnodigingen. De uitnodigingen worden verstuurd naar accounts die via een computer bestuurd worden. Als een account de uitnodiging accepteert krijgt het een label. Het label is dan te zien onder de gebruikersnaam van het account.
Twitter gaat het toevoegen van de labels niet verplichten. Het is aan ontwikkelaars zelf of ze er aan meedoen of niet.
Twitter komt met de functie, omdat er uit een onderzoek onder gebruikers is gebleken dat mensen het fijner vinden als ze weten wanneer een pagina door mensen of door computers gestuurd wordt. De functie moet er ook voor zorgen dat de bots door mensen sneller als betrouwbaar worden gezien. Bots worden namelijk vaak gezien als iets negatiefs. De functie is nog in een testfase, maar zou volgend jaar echt moeten worden ingevoerd. Het is alleen nog maar de vraag of veel ontwikkelaars de label ook echt zullen gaan gebruiken.

Populair Nieuws