Sony organiseert gratis online weekend voor niet-PS Plus-leden

News
woensdag, 19 juni 2024 om 11:00
2024 10 14 call of duty modern warfare 2023 requisitosf1708525190
Normaal moet je een abonnee zijn van PlayStation Plus als je samen wil gamen met je vrienden op de PlayStation 5. Maar dat is aankomend weekend niet nodig, want dan kan je gratis online gamen.
Met PlayStation Plus biedt Sony veel voordelen voor spelers. De grootste bonus is natuurlijk de collectie aan games die je maandelijks aan je account kunt toevoegen. Zolang je abonnee blijft van PS Plus, krijg je de mogelijkheid om die games te spelen op je PlayStation 4 of PlayStation 5.
Maar PlayStation Plus is ooit begonnen als een verlengstuk van het abonnement dat je nodig had om online te kunnen gamen. En tegenwoordig heb je PS Plus nodig om toegang te krijgen tot alle online functionaliteiten van games.
Dat betekent niet alleen tegen of met je vrienden strijden in Call of Duty, maar ook als je bijvoorbeeld berichten van spelers wil zien in Elden Ring. Zonder PS Plus word je afgesneden van de online buitenwereld.
Aankomend weekend komt daar alleen verandering in. Spelers kunnen met online multiplayer modi aan de slag gaan, zelfs als ze geen PS Plus-abonnement hebben. Die actie geldt alleen op 22 en 23 juni. Om mee te doen aan de actie heb je wel een PlayStation Network-account nodig. Dat heeft Sony bekendgemaakt via X.

Geen gratis games dit weekend

Hoewel spelers dus een soort pseudo-abonnee worden van PlayStation Plus dit weekend, betekent het alleen niet dat je van alle voordelen van de dienst kan genieten. Wil je bijvoorbeeld aan de slag gaan met de gratis games van juni, dan zal je alsnog een abonnement moeten afsluiten.
De games waar PS Plus-leden deze maand mee aan de slag kunnen gaan zijn Spongebob Cosmic Shake, AEW Fight Forever en Streets of Rage 4. Ook alle games die ze eerder aan hun collectie hebben toegevoegd met PS Plus zijn uiteraard ook speelbaar.

Populair Nieuws