'De PlayStation 5 reveal zal plaatsvinden op 4 juni'

News
vrijdag, 01 mei 2020 om 15:30
playstation 5 logof1582015874
Veel gamers kijken al lange tijd uit naar de officiële onthulling van de PlayStation 5 en het lijkt erop dat ze nog een maandje moeten wachten. Volgens een vaak goed geïnformeerde journalist zal de PS5 reveal namelijk plaatsvinden op 4 juni.
Er doen al een tijdje geruchten de ronde over een evenement van Sony waarbij de PlayStation 5 uit de doeken gedaan zal worden. De consolefabrikant maakt steeds meer bekend over haar next-gen console, maar hoe het apparaat er precies uit zal zien is nog niet bekend. Als we kijken naar de DualSense controller, dan is een zwart-wit design goed mogelijk.
Volgens Jeffrey Grubb, journalist bij GamesBeat, zal het evenement plaatsvinden op 4 juni. Dat zegt de journalist op ResetEra. Grubb is over het algemeen goed geïnformeerd. Zo maakte hij eerder al de correcte datum van de laatste Nintendo Direct bekend en heeft hij al vaker informatie gelekt over Sony. De datum ligt bovendien erg dichtbij de oorspronkelijke datum van de E3, waar Sony aankondigde niet aanwezig bij te zullen zijn om haar eigen event te organiseren.
4 juni lijkt dan ook een logische datum voor een reveal event. Het blijft alleen een gerucht, we zullen vlak voor die tijd weten of er een kern van waarheid in zit. De release van de PS5 is vooralsnog gepland ergens voor de feestdagen.