Top 5 beste games van 2023 volgens Rox van der Helm

Article
vrijdag, 29 december 2023 om 15:00
diablo 4 headerf1679648917
Rox heeft niet zoveel gegamed in 2023 en zou haar lijst dan ook niet willen omschrijven als ‘beste’ games van 2023. In plaats daarvan zijn dit de 5 leukste games van het jaar geweest!

5. Diablo IV

Als je het hebt over games met een haat-liefde-verhouding steekt Diablo IV daar met kop en schouder tussenuit. Die game heeft me regelmatig een glimlach van oor tot oor bezorgd en gelijktijdig het bloed onder mijn nagels vandaan gehaald. Hoe is dat toch mogelijk? Ik keek lang uit naar de nieuwe Diablo game, omdat ik de vorige echt veel gespeeld had.
De nieuwe setting vind ik alleen wat teleurstellend. Deel 4 is enorm duister vergeleken met het vorige deel en dat had van mij niet gehoeven. Toen ik eenmaal doorspeelde, vond ik de gameplay erg om van te genieten en er zitten leuke stukken bij. Alleen dan komt het moment dat je er uren, maar dan ook uren in hebt zitten, nog altijd niet klaar bent met het verhaal en alles op elkaar begint te lijken. En het ergste van alles: je moet grinden om sterker te worden. Anders versla je de eindbaas niet.
Je kunt je voorstellen dat ik opgelucht was toen ik de aftiteling bereikte. Deze game ga ik nooit meer aanraken. Was het leuk? Oh zeker wel, alleen niet tot het bittere einde.
moving out 2 2f1692873097

4. Broforce Forever

Ineens kwam dit jaar Broforce Forever uit. Een game die heerlijk is om co-op te spelen met een hoop humor. De game is ontzettend retro en er zitten allemaal verwijzingen in naar actiehelden uit de jaren 90. Geloof mij: deze game wil je spelen. Er zitten wat nieuwe stukjes in ten opzichte van het eerdere deel, maar echt nieuw is de game niet. Wel kan ik deze titel van harte aanbevelen, want de voorgaande versie heb ik ook uitgespeeld. Het gebeurt niet vaak dat ik twee keer dezelfde game speel.

3. Moving Out 2

Mijn man en ik gaan verhuizen, maar zijn we wel stressbestendig? Hoe kun je dat beter testen dan samen een verhuisgame te spelen? Nu moet ik zeggen dat de stress ver te zoeken was, want Moving Out 2 is vooral erg hilarisch. Samen aan spullen slepen en ze in een wagentje gooien of met meubilair door onmogelijke levels lopen, werkt simpelweg op de lachspieren. Deze game kan ik van harte aanbeleven als je een simpele co-op game zoekt, die je snel kunt oppakken. Daarnaast is de game geschikt voor het hele gezin. We weten uit ervaring dat ook jonge kids dit een hele leuke titel vinden.
like a dragon gaidenf1699534640

2. Like a Dragon: The Man Who Erased His Name

Degenen die mij kennen of al een tijdje volgen, weten dat mijn favoriete game serie Yakuza is. Weliswaar vind ik The Witcher 3 de beste game ooit, maar als ik moet kiezen voor een hele serie is dat de Yakuza reeks. Ik was dan ook blij verheugd om te horen dat er een nieuwe game uit was met Kiryu. Was hij niet dood? Kennelijk niet.
Omdat ik de game nog niet uitgespeeld heb, is deze titel op nummer 2 beland. Het zou héél goed kunnen als ik ‘m wel uitgespeeld heb, deze nummer 2 dan mag wisselen met de nummer één…

1. Army of Ruin

En dan kom ik aan bij de game die ik simpelweg het meeste gespeeld heb dit jaar: Army of Ruin. Voor deze titel heb ik alle achievements gehaald en dan weet je al hoe laat het is. Dit simpele spelletje heeft me letterlijk slaap ontnomen, maar het is ook de titel geweest waardoor ik weer het gamen opgepakt heb dit jaar. Eigenlijk game ik niet meer door simpelweg tijdgebrek. Het bleef eens bij een sessie van een paar uurtjes eens per kwartaal of half jaar. Maar door deze game zag ik weer de fun in van gamen, waardoor ik toch vaker in plaats van een half uurtje of uurtje Netflix kijk, de controller oppak.
Nu hebben we het nog niet eens gehad over de game. Het is een auto-shooter waarbij je in diverse levels honderden vijanden kapot moet schieten. De levels worden steeds moeilijker, maar je kan steeds meer upgraden. Geloof ons: het is ontzettend verslavend én leuk om te spelen!