De halve hip hop scene is een LEGO-figuurtje in deze nieuwe film

News
vrijdag, 07 juni 2024 om 17:00
Sinds The LEGO Movie uit 2014 zijn er nog een aantal andere LEGO-films verschenen. Tot dusver draaien ze om LEGO zelf, of om een bekende franchise als Batman. Een nieuwe film gooit het over een heel andere boeg.
Als je LEGO-fan bent, heb je waarschijnlijk al de nodige films en tv-specials gezien. Dat zijn soms originele verhalen, of het zijn hervertellingen van bijvoorbeeld Star Wars of Jurassic Park, met een twist. Een nieuwe LEGO-film is alleen iets wat je waarschijnlijk niet zag aankomen: een biopic.
Om precies te zijn is het een biopic over Pharrell Williams, bekend van onder andere het nummer “Happy” uit Despicable Me 2. In datzelfde jaar was hij ook te horen op de hits Blurred Lines en Get Lucky. Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat hij werd benaderd over een biopic, maar daar had de zanger in eerste instantie geen oren naar.
Pas toen hij te horen kreeg dat het op elke manier gedaan kon worden die hij wilde, zag Williams iets in het idee. Het was zijn eigen suggestie om er een LEGO-film van te maken. Regisseur Morgan Neville was verbaasd, maar heeft zich laten overtuigen.

Veel hip hop sterren in LEGO Pharrell biopic

De film, die Piece by Piece heet, heeft niet alleen een rol voor Pharrell zelf. Meerdere andere artiesten, waaronder Gwen Stefani, Justin Timberlake, Jay-Z en de enige echte Snoop Dogg zijn ook als LEGO-figuurtjes in de film te zien en worden ingesproken door de echte artiesten zelf. Het is ook bevestigd dat Daft Punk meewerkt aan de film.
Niet elke LEGO-fan zal veel interesse hebben in deze film, maar het is in ieder geval een unieke kijk op een muziekbiopic. Het genre is de laatste jaren populair, maar veel films lijken qua opzet en uitvoering nogal op elkaar. Piece by Piece draait in oktober in de bioscoop.

Populair Nieuws