De eerste echte blockbuster krijgt al snel een LEGO-set

News
donderdag, 04 juli 2024 om 19:00
Onlangs verscheen op het Twitter-account van LEGO Ideas een kleine teaser van de eerstvolgende set in deze lijn. Die was weinig geheimzinnig: de set zou gebaseerd zijn op Jaws. Nu is hij volledig uit de doeken gedaan.
De term blockbuster is al vrij oud, maar de eerste keer dat hij veel werd toegepast op een film die veel publiek trekt, was in 1975. Toen verscheen Jaws in de bioscoop, waarmee het filmlandschap totaal veranderde. Jaws was twee jaar lang de best verdienende film ooit en definieerde de summer blockbuster.
De film is ook nog altijd geliefd en dat heeft er nu voor gezorgd dat hij een LEGO-set krijgt. Deze is ontstaan via LEGO Ideas, waar amateurbouwers hun ideeën voor nieuwe sets kunnen indienen. Ongeveer een jaar geleden werd bekend dat het Jaws-model was goedgekeurd en nu is bekend dat de uiteindelijke set vanaf 6 augustus in de winkel ligt. Pre-orders zijn helaas nog niet geopend.
Het oorspronkelijke idee bood alleen maar een model van de boot Orca en van de haai. De uiteindelijke set voegt ze samen tot een diorama. Er zijn vergelijkbare sets in bijvoorbeeld de LEGO Star Wars-lijn en ook Raiders of the Lost Ark kreeg vorig jaar een diorama-achtige set.

Twee standen voor Jaws LEGO-set

Het diorama geeft Orca en de haai op een actievolle manier weer, maar maakt wel dat de staart van de haai onder water blijft. Maar je kunt de haai ook uit het diorama halen, een staart geven en op een aparte standaard neerzetten. Diezelfde standaard heeft ook een plek voor de minifiguurtjes uit de set.
Die figuurtjes zal iedere Jaws-fan ongetwijfeld herkennen. Het zijn er drie, namelijk Sam Quint, Matt Hooper en Martin Brody. De LEGO-versie van het drietal is in actie te zien in een korte LEGO-parodie op de film.

Populair Nieuws

Laatste Reacties