DC Studios staat los van Warner Bros

News
zondag, 12 februari 2023 om 14:30
Sinds de aanstelling van James Gunn en Peter Safran als co-CEO’s van DC Studios is er een hoop veranderd in de DCEU. Gunn deelde onlangs hun plannen voor de nabije toekomst voor het DC universum, maar nu onthulde hij nóg een grote verandering.
James Gunn laat in een Instagram comment (via CBR) weten dat Warner Bros zich niet meer kan bemoeien met de opkomende DC-projecten. DC Studios staat namelijk sinds een paar maanden los van Warner Bros. Gunn was ook niet te spreken over het vorige leiderschap van DC onder Warner Bros.

‘Scherpere focus voor DC Studios’

DC bewaarde volgens hem voorheen geen overzicht en gaf IP weg ‘als cadeautjes aan iedereen die vriendelijk glimlachte’. Zo wees hij erop dat er onder andere een Arrowverse (bestaande uit Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow, Black Lightning en Batwoman) bestond op tv, een gespleten DCEU in film, het universum van Matt Reeves’ The Batman en zijn eigen The Suicidide Squad en diens spin-offs. Vanaf nu moet DC Studios een scherpere focus hebben.
Aan de Arrowverse komt dan nu ook een einde. The Flash is de enige nog lopende serie uit dit universum, waarvan onlangs het laatste seizoen in première is gegaan. Wel is er nog plek voor Matt Reeves’ The Batman, die zich afspeelt in een losstaand universum. Hetzelfde geldt voor het vervolg op The Joker met Joaquin Phoenix en Lady Gaga.
Het duurt wel nog eventjes voor we de eerste projecten onder het leiderschap van Gunn en Safran kunnen verwachten. Immers werden de twee pas vorig jaar aangesteld. Dit jaar komen eerst nog een aantal projecten van het vorige leiderschap uit, waaronder de controversiële Flash-film.