NPO Start introduceert functie om samen programma's te kijken op afstand

News
maandag, 08 juni 2020 om 16:50
screenshot 2020 06 08 at 162351f1591626284
Door de uitbraak van het coronavirus moeten we zo veel mogelijk op afstand van elkaar blijven. Om ervoor te zorgen dat we wel leuke dingen met elkaar kunnen doen, introduceert NPO Start een nieuwe functie om samen programma’s te kijken.
Ondanks dat er steeds meer openbare gelegenheden open gaan, zoals bioscopen en restaurants, moeten we nog zoveel mogelijk op afstand van elkaar blijven. Het is daarom ook nog niet echt goed mogelijk om samen een filmavondje met elkaar te houden.

Samen kijken op NPO Start

De Nederlandse Publieke Omroep introduceert daarom een nieuwe functie op haar website en in de applicatie. Wanneer je naar een programma gaat op NPO Start, kan je klikken op de ‘Kijk Samen’-knop. Vervolgens kan je je naam invullen en kom je op een ander scherm terecht. Daar kan je het geluid van je webcam, microfoon of smartphone aanzetten en anderen uitnodigen om samen naar het programma te kijken. Dat kan door middel van WhatsApp, social media of e-mail.
Wanneer je de uitnodigingen hebt verstuurd, kunnen jouw vrienden of familie in de sessie gaan door op de link te klikken. Momenteel is het mogelijk om met maximaal vier camera’s tegelijkertijd een programma te bekijken. Tijdens het kijken van de film of serie kan met elkaar erover praten en de rest zien reageren. Helemaal leuk dus met programma’s waarin iets schokkends en onverwachts gebeurd, zoals een bepaalde aflevering tijdens het derde seizoen van Game of Thrones...

Populair Nieuws