Daniel Ricciardo wordt naast F1-coureur ook TV-presentator

News
vrijdag, 09 juni 2023 om 10:30
daniel ricciardo gp monaco 2023f1686295985
Daniel Ricciardo is sinds dit seizoen weer terug bij Red Bull Racing als testcoureur. Maar naast zijn werkzaamheden bij het F1-team gaat de coureur ook aan de slag als TV-presentator.
Sinds het huidige seizoen is Daniel Ricciardo niet meer een vaste verschijning in de Formule 1-paddock. McLaren heeft vorig jaar namelijk het laatste jaar van zijn contract uitgekocht, om Oscar Piastri een stoeltje aan te kunnen bieden. Sindsdien is de Australiër weer terug bij Red Bull Racing, maar alleen als test- en ontwikkelingscoureur. Wel mag Ricciardo dit seizoen gaan rijden in de RB19 op Silverstone.
Naast zijn werkzaamheden bij het team van Max Verstappen, heeft Ricciardo er nu ook een andere klus bij. De goedlachse Australiër wordt namelijk een TV-presentator voor het Amerikaanse ESPN. Dat heeft de zender bekendgemaakt via Twitter.

Wat voor show gaat Ricciardo presenteren?

Samen met komiek en acteur Will Arnett gaat Ricciardo ‘The Grandstand with Daniel Ricciardo and Will Arnett’ presenteren. De show zal uitgezonden worden in de Verenigde Staten op ESPN2, het is nog niet duidelijk of het programma ook in andere landen te volgen zal zijn.
Zoals de naam al een beetje verklapt gaat het om een Formule 1-programma. Het debuut van de show is ook al snel, namelijk op 18 juni tijdens de Grand Prix van Canada. Ricciardo zal dan ter plekke zijn op het circuit om oud-collega’s te interviewen, terwijl Arnett presenteert vanuit de studio op afstand.
Ricciardo zal niet elk raceweekend aanwezig zijn voor de show. De Australiër zal naast Canada ook de Grands Prix in Las Vegas en Austin bijwonen.