5 redenen waarom PC Game Pass aantrekkelijker is dan ooit

Article
dinsdag, 20 september 2022 om 10:30
pc game passf1648052426
Al sinds het moment dat Microsoft de Game Pass heeft gelanceerd, staat de dienst bekend als een zeer goede deal voor gamers. Maar dankzij deze 5 redenen is de PC Game Pass nu aantrekkelijker dan ooit!

Stijgende inflatie

Het zal waarschijnlijk niemand ontgaan zijn dat we overal de hele wereld last hebben van een alsmaar stijgende inflatie. En dat is niet het enige dat stijgt qua prijs. Zo stijgt de energieprijs natuurlijk de pan uit en is het verschepen van spullen ook steeds duurder geworden. Zelfs de prijs onderaan de dagelijkse boodschappen kruipt steeds verder omhoog, waardoor iedereen getroffen wordt.
Het is dan ook niet verkeerd om te gaan besparen op je uitgaven en dan zijn luxe goederen al snel het eerste slachtoffer - waaronder games. Je kan je maag immers niet vullen met de gerechten die worden voorgeschoteld in sommige games, hoe graag we dat ook zouden willen.
Een snelle en eenvoudige manier om enorm veel te besparen op je game-uitgaven is door een abonnement op PC Game Pass te nemen. De eerste maand kost zelfs maar één euro, maar ook daarna ben je niet veel geld kwijt. Voor een tientje per maand krijg je namelijk toegang tot een enorme bibliotheek aan games, waaronder nieuwe titels. Je kan dus of een nieuwe game kopen voor de volle pond of een half jaar lang genieten van veel meer games. Dat is een rekensom die snel is gemaakt!
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579

Weinig releases op de radar

Wil je wel alle grote releases spelen die eraan komen, dan ben je vrij snel klaar. Voor het einde van het jaar staan er namelijk niet veel grote titels meer op de kalender. Door het coronavirus is de ontwikkeling van games namelijk nog steeds een stuk lastiger dan normaal, waardoor er een heel waslijst aan games uitgesteld is naar 2023.
Gelukkig is er een makkelijke manier om de tijd te doden. Met PC Game Pass krijg je immers honderden games tot je beschikking, waar je met gemak al je vrije tijd in kan stoppen. Speel via de dienst nu bijvoorbeeld Ni No Kuni Wrath of the White Witch Remastered, Forza Horizon 5, Halo Infinite, Age of Empires IV of één van de talloze andere games op de dienst. En zoals je kan zien is er voor ieder wat wils te vinden, met alle mogelijke genres op de PC Game Pass.
assassins creed infinityf1651134324

Prijsverhoging voor games

Zoals gezegd wordt alles steeds duurder, waardoor het moeilijker wordt om alle eindjes aan elkaar te knopen. Grote uitgevers helpen daar bovendien niet aan mee. Een aantal bedrijven hebben er namelijk voor gekozen om de prijs van hun titels flink te verhogen, waardoor het aanschaffen van een nieuwe game nóg duurder is.
Zo heeft Sony bijvoorbeeld besloten om de prijs van haar eigen games op de PlayStation Store te verhogen naar maar liefst 80 euro. 2K Games en Electronic Arts hebben hun next-gen titels in prijs omhoog gebracht naar 70 euro en ook Ubisoft is nu overstag gegaan. De grote games van de Franse uitgever zullen in het vervolg 80 euro gaan kosten.
Dat is gelukkig niet het geval voor de Game Pass. Microsoft houdt gewoon de bestaande prijs aan, dus je hoeft niet ineens te verwachten dat je meer moet gaan betalen voor het abonnement. Dat is wel zo fijn en dat maakt de PC Game Pass nog aantrekkelijker ten opzichte van het simpelweg kopen van games.
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926

Deal met Activision Blizzard

Hoewel er niet veel grote releases eraan zitten te komen, betekent het niet dat er geen nieuwe games naar de PC Game Pass komen. Zo komt Microsoft twee keer per maand met een lijst aan titels die aan de dienst worden toegevoegd. In september is bijvoorbeeld het nieuwe Disney’s Dreamlight Valley op de Game Pass verschenen.
Mogelijk kunnen we binnenkort bovendien een enorme golf aan nieuwe games verwachten. Microsoft is namelijk bezig met de overname van Activision Blizzard. Die deal wordt momenteel onderzocht door de EU en het Verenigd Koninkrijk, maar als de overname rond is, dan zullen grote franchises ineens op de Game Pass verschijnen.
Phil Spencer, de grote baas van Xbox, heeft namelijk bevestigd dat onder andere Call of Duty, Overwatch, Diablo en Crash Bandicoot naar de Game Pass komen. Het is nu alleen wachten op het groene licht van de waakhonden.
pc game pass gamesf1648052750

Nieuwe features voor Game Pass

Naast het toevoegen van meer games, werkt Microsoft er ook hard aan om de Game Pass op andere manieren te verbeteren. Zo heeft de uitgever recent een handige functie aan de Xbox App op PC toegevoegd. Het is nu namelijk mogelijk om in één oogopslag te zien of een game goed zal draaien op jouw systeem. Je hoeft dus niet een game te installeren om daarachter te komen.
Daarnaast heb je met PC Game Pass ook de mogelijkheid om je games overal te spelen. We hebben het niet over het spelen van games op een laptop - hoewel dat natuurlijk ook een manier is - maar gamen op je smartphone.
Met de Game Pass kan je namelijk veel titels streamen op je Android of iOS smartphone dankzij Cloud Gaming. Dat aanbod wordt ook steeds verder uitgebreid, waardoor de PC Game Pass ideaal is om games te spelen, ongeacht waar je bent.

Populair Nieuws