Cyberpunk 2077 update uitgesteld wegens hack

  CD Projekt Red heeft de komende update voor Cyberpunk 2077 uitgesteld. De update zou de game van een patch voorzien en zo problemen in de game oplossen, maar komt nu door de recente hack bij het bedrijf later dan gepland.

  In een post op Twitter maakt de Poolse ontwikkelaar het nieuws rondom de uitstel bekend. De patch met nummer 1.2 zou Cyberpunk 2077 voorzien van de nodige reparaties en aanpassingen, zodat de game wat beter speelbaar zou zijn. De recente hack bij CD Projekt Red gooit nu roet in het eten, al is dit niet de enige reden voor de uitstel. CD Projekt Red geeft aan dat de patch nu gepland staat voor de tweede helft van maart, 'omdat er meer tijd nodig is'.

  De update voor de game zou groter zijn dan alle vorige patches. Het aantal problemen in de game zou daardoor ook flink afnemen, gezien er in de update een groot aantal aanpassingen naar de game gebracht worden. Wat die aanpassingen precies zijn, heeft CD Projekt Red nog niet gemeld.

  Hack bij CD Projekt Red legt broncode van games op straat

  De hack die eerder plaatsvond bij CD Projekt Red zorgde ervoor dat de broncode van meerdere games gestolen werd. Zo werd de code van Gwent, The Witcher 3: Wild Hunt en meer buitgemaakt. De hacker in kwestie vroeg losgeld aan de ontwikkelaar, maar deze weigerde te betalen. Kort hierna verscheen de broncode van Gwent online en werd op het Dark Web vermoedelijk voor 7 miljoen dollar de rest verkocht.

  Via een DCMA klacht haalde CD Projekt Red onlangs nog broncode van haar games offline, maar in hoeverre er nog kopieën hiervan rond gaan op het wereldwijde web, is onbekend. Voor nu houdt de Poolse Studio zich nog volop bezig met patches van Cyberpunk 2077, maar het lekken van de enorme hoeveelheid aan code zal ongetwijfeld ook een zorg zijn binnen het bedrijf.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.