Disney+ prijsverhoging - Is Star het waard?

Article
donderdag, 25 februari 2021 om 7:00
disney plus starf1612869082
Met de introductie van Star op Disney+ krijgen we niet alleen meer films en series, maar ook een hoger prijskaartje per maand. Is dit verhoogde prijskaartje het waard? Of kun je beter die paar euro in je zak steken en bij Netflix blijven voor de niet-Disney-films en series? Je leest het hier.

Disney+ Star prijsverhoging is geen gigantisch bedrag

Voor de introductie van Star op Disney+ betaalde je maar 6,99 euro per maand voor een abonnement. Nu betaal je twee euro meer met de introductie van Star. Ja, een verhoging van twee euro klinkt niet gigantisch en dat is het ook zeker niet. Vooral als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt. Disney+ heeft laten weten dat zij in het eerste jaar van Star maar liefst meer dan 1.000 series en films zal toevoegen aan het huidige aanbod. Dat getal alleen al is voor ons een no-brainer om twee euro extra te gaan betalen.
Het enige wat we nu moeten hopen is dat we geen duplicaten krijgen ten opzichte van Netflix. Daar hebben verschillende concurrerende streamingsdiensten nog wel eens last van. Disney heeft gelukkig laten weten dat zij verschillende producties speciaal voor Star zal gaan maken in samenwerking met andere studio's, zoals 20th Century, FX, Touchstone Pictures en Hollywood Pictures.
wandavisionf1594733115

Van onschuldig Disney+ naar ouderlijk toezicht op iedere film

Disney+ is voornamelijk gericht op kinderen en families, maar nu wordt er veel meer volwassen content geplaatst met de introductie van Star. Vanaf 23 februari kun je namelijk 'ouderlijk toezicht' toevoegen aan je account. Zo kun je films en series beperken voor bepaalde profielen. Daarnaast kun je een pincode toevoegen voor extra beveiliging.
Voor het normale aanbod van Disney+ is dit totaal niet nodig, maar met Star is dit misschien wel handig om te doen. We weten natuurlijk niet hoe het er bij jou thuis aan toe gaat, maar om nou een keiharde actiefilm of bloedige horrorfilm met je kleine broertje of zusje te kijken gaat wel aardig ver. Door de toevoeging van het ouderlijk toezicht is Disney+, naast goedkoop ook nog eens veilig om te gebruiken voor elke leeftijd. Hierdoor zul je ook snel die kleine prijsverhoging vergeten als je het aan ons vraagt.
disney star disney plus 2f1614071529
We kunnen er lang of kort over praten, maar de prijsverhoging van Disney+ in combinatie met Star is gewoonweg nihil. Voordat Star er was betaalden we 6,99 euro om letterlijk alleen The Mandalorian en WandaVision te kijken, want zeg nou eerlijk, wie kijkt er meerdere malen per maand alle Marvel en Star Wars-films?
Het is wel goed om de films en series op Star te evalueren of er iets tussen zit wat jij wel wilt gaan kijken. Voor hetzelfde geld, of juist niet, kun je beter bij Netflix blijven, aangezien daar toch alle series opstaan die je kijkt. Op Star staan namelijk ook een aantal titels die we ook op Netflix terugvinden.

De Disney+ Star prijsverhoging is het meer dan waard

Of je nou veel of weinig gebruikmaakt van Disney+, met de toevoeging van Star ga je zeker vaker gebruikmaken van de streamingdienst. Natuurlijk hopen we dat je die twee magere euro's kunt missen. Dan zullen we je namelijk zeker aanraden om Star in huis te halen.