Cyberpunk 2077 bug-compilatie van CD Projekt RED gelekt

News
maandag, 07 juni 2021 om 17:00
cyberpunk 2077 wallpaperf1600354300
Een aantal hackers hebben video’s weten uit te lekken die door CD Projekt RED gemaakt zijn en allemaal bugs of andere fouten in Cyberpunk 2077 uitlichten. De video’s zijn waarschijnlijk bedoeld geweest om intern te delen onder collega’s, maar de hackers dachten daar anders over.
De verschillende korte video’s zijn allemaal geplaatst op Reddit, ondertussen zijn een gedeelte van deze beelden alweer offline gehaald, maar sommige zijn nog wel te bekijken. In de video’s zien we verschillende game-brekende bugs of fouten. De video’s van de bugs en fouten waren waarschijnlijk enkel bedoeld om intern met elkaar over te lachen, maar daar is nu dus verschil in gekomen.
Er is eerder een tweet gemaakt over de video’s, maar is ondertussen ook weer offline gehaald. Gelukkig wist Tom Warren de tweet nog te onderscheppen en er een screenshot van te maken, waardoor we precies kunnen zien wat de bedoeling was van de video’s. In de tweet lezen we ook terug dat het een “leuke verzameling” aan bugs zijn die tijdens de jaren van ontwikkeling ineens voorbij kwamen.

CD Projekt RED eerder al slachtoffer van een datalek

Eerder dit jaar is CD Projekt RED al slachtoffer geworden van een enorm datalek waardoor diverse broncodes online werden verkocht of weggegeven. Dezelfde hackergroep die de broncodes wist te onderscheppen, hadden ook toegang tot divers materiaal met betrekking tot The Witcher 3 en Cyberpunk 2077. De hackergroep zou nu broncodes van de games publiekelijk willen maken en daarmee geld in willen zamelen. Mogelijk kan de bug-compilatie ook gedeeld zijn door dezelfde organisatie.
Hoewel we verder niets hebben vernomen van de hackergroep, is het opvallend dat de beelden nu ineens verschijnen en CD Projekt RED er verder heel stil over is en na enkele minuten de tweet met uitleg heeft verwijderd. Cyberpunk 2077 is vooralsnog ook niet te verkrijgen in de PlayStation Store en is het afwachten tot Sony wél weer de verkoop wil doorzetten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties