CD Projekt RED pakt delers gestolen Gwent broncode hard aan

News
dinsdag, 23 februari 2021 om 12:30
gwent thronebreaker uitgesteld naar 2018 122282f1614071884
Eerder deze maand kreeg CD Projekt RED de zoveelste tegenvaller te verduren, nadat het was gehackt. Maar de uitgever en ontwikkelaar laat het er niet bij zitten en pakt onder andere delers van de gestolen Gwent broncode hard aan.
Na kritiek van spelers na de mislukte lancering van Cyberpunk 2077, ruzie met Sony en twee aankomende rechtszaken tegen aandeelhouders, kreeg CD Projekt RED in de eerste week van februari te maken met de volgende tegenvaller. De Poolse studio werd gehackt en de cybercriminelen maakten daarbij veel buit, waaronder de broncodes van verschillende games.
De broncodes van The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077 werden vervolgens via een veiling op de zwarte markt verkocht voor miljoenen dollars. Hoeveel er precies mee is binnengehaald is niet bekend, maar de cybercriminelen zonder er ongetwijfeld rijk mee geworden. De broncode van het kaartspel Gwent werd ondertussen door de hackers publiekelijk online gezet.

Hard ingrijpen tegen Twitteraars

CD Projekt RED doet er alleen alles aan om te voorkomen dat de locatie van de broncode gevonden wordt door andere mensen. Twitteraars die namelijk een bericht hebben geplaatst met een link naar de broncode zijn nu namelijk verrast met een e-mail van een copyright handhavingsbedrijf, dat meldt Vice. De e-mail meldt het volgende over de geplaatste tweets.
Twitteraars die hun bericht niet offline halen, kunnen vervolgens aangeklaagd worden door CD Projekt RED. Een ogenschijnlijk onschuldige Tweet kan je in dat geval een boete opleveren van tienduizenden euro’s of meer.

Populair Nieuws