Custom faceplates voor PS5 in de maak door Dbrand

News
maandag, 28 december 2020 om 13:30
playstation 5f1603819462
De PS5 is dit jaar eindelijk gearriveerd in Nederland, maar niet iedereen is blij met het uiterlijk van de next-gen console. Het bedrijf Dbrand is daarom bezig met custom faceplates, om je PS5 naar eigen smaak aan te passen.
Toen de PS5 voor het eerst werd getoond door Sony waren de meningen zeer verdeeld. Het ging daarbij niet over de specificaties - daarover is bijna iedereen lovend - maar puur om het uiterlijk van de console. Sommigen vinden het een gewaagd en futuristisch design, dat goed past bij de volgende generatie van gaming consoles. Anderen vinden het ondertussen maar een groot, lelijk en botsend apparaat.
Met name de witte faceplates zijn onderwerp van discussie. Velen willen namelijk hun console gewoon zwart hebben, zodat hij beter past naast de rest van hun media-apparaten en televisie. Dbrand, een bedrijf dat onder andere skins maakt om verschillende apparaten op te fleuren, is daarom nu bezig met custom faceplates voor de PS5. Voorlopig zullen er alleen mat zwarte faceplates beschikbaar komen ergens in 2021, maar bij voldoende vraag zullen er ongetwijfeld meer ontwerpen aankomen. Ben je geïnteresseerd, dan kan je je hier aanmelden voor een setje faceplates.

Dbrand niet de eerste met het idee

Het idee om de witte faceplates aan te passen komt niet origineel van Dbrand. Nadat Sony een ‘ontleding’ van de PS5 online had gezet, werd het duidelijk dat de faceplates makkelijk te vervangen zijn. Het duurde niet lang voordat de website PlateStation5.com in het leven werd geroepen voor custom faceplates. Na een brief van Sony’s advocaten werd de site alleen weer even snel uit de lucht gehaald. Mogelijk kan Dbrand een soortgelijke brief ontvangen, maar waarschijnlijk had het conflict met PlateStation5.com eerder te maken met de naam van de site.

Populair Nieuws

Laatste Reacties