De 5 beste games van 2020 volgens Koen van Rijsoort

Article
maandag, 28 december 2020 om 14:00
beste games van 2020 volgens koenf1608549757
Wie onze Koen een beetje kent, weet dat hij fan is van alles wat uit het land van de rijzende zon komt. Nintendo, JRPG's; Koen weet er alles over en voor hem was het dan ook een prachtig gamejaar. Dit zijn de 5 beste games van 2020 volgens Koen van Rijsoort!

5. Hyrule Warriors: Age of Calamity

Ondanks dat ik het een gemiste kans vind dat Age of Calamity geen Crisis Core of Torna- The Golden Country-achtige prequel game voor Breath of the Wild vormt, is dit nog steeds de meest geslaagde Warriors game tot nu toe.
De dynamische Dynasty Warriors gameplay gaat goed samen met Breath of the Wild’s mechanics. Het spel bevat enorm veel uitdagingen en goed uitgewerkte personages om mee te spelen dat het teleurstellende verloop van het verhaal voor mij meer dan goed gemaakt werd.
final fantasy 7 remake guia renof1586853780

4. Final Fantasy VII Remake

De godfather van de JRPG’s is eindelijk terug in een volledig nieuw jasje. Na 5 jaar te moeten wachten leek het er op dat dit spel nooit meer zou komen, maar dit jaar was het toch echt zover. Het resultaat is wat mij betreft een geweldige uitbreiding van de FFVII wereld, ondanks dat het spel af en toe de plank misslaat. Het spel is op z'n minst wanneer het filmische, Uncharted-achtige ervaring wilt zijn met veel opvulling, maar wanneer die oude vertrouwde FFVII elementen de kop op staken kreeg ik elke keer weer kippenvel.
nswitch xenobladechroniclesdefinitiveedition 01f1590424972

3. Xenoblade Chronicles Definitive Edition

De originele Xenoblade Chronicles voor de Wii is mijn favoriete spel allertijden, punt. Het enige wat de moderne JRPG klassieker tegen hield waren de al gauw verouderde Wii graphics, maar met Xenoblade Chronicles Defenitive Edition bereikt het spel eindelijk z'n ware potentie.
Daarnaast bevat deze Defintive Edition ook nog eens een geheel opnieuw opgenomen top soundtrack, quality-of-life verbeteringen en een gloednieuwe epiloog! Je kan nu geen reden meer verzinnen om deze top titel niet te proberen.
animal crossing new horizonsf1589988440

2. Animal Crossing New Horizons

Er is geen enkel spel wat zo goed symbool staat voor dit afgelopen jaar als Animal Crossing New Horizons. Enkele dagen voor de release ging zo'n beetje door de pandemie de hele wereld op slot, en ontsnappen naar onbewoond eiland voor een zorgeloos leven klonk nog nooit zo aantrekkelijk. In New Horizons hoefde we ons geen zorgen te maken over anderhalve meter afstand houden, maar wel over wat de winkel vandaag weer voor meubels zal verkopen en of wie er vandaag toch weer op jouw eiland te vinden is.
Ondanks deze ziekelijk goede release timing, is New Horizons ook de beste versie van Animal Crossing tot nu toe. Jij beslist geheel over hoe je eiland er uit ziet, wat je er mee doet en wie er en niet mag wonen of langs komen. Maar ondanks deze nieuwe toffe features is het toch vooral de heilzame manier hoe spelers New Horizons hebben gebruikt om met geliefde en zelfs wildvreemde in contact te blijven. Animal Crossing New Horizons is niet mijn spel van het jaar, maar wel de stap vooruit die gaming dit jaar heeft meegemaakt.
persona5 headerf1585474614

1. Persona 5 Royal

Dit jaar zou het gebeuren; dit jaar zou ik eindelijk met een vriend naar Japan gaan. Maar helaas mocht het niet zo zijn, want Corona gooide roet in het eten. Tijdens de eerste lockdown zat ik zo'n 5 maanden werkloos thuis, en dit was zoals je kunt voorstellen een vervelende en onzekere periode. New Horizons zorgde voor de nodige ontspanning, maar al die meubels verzamelen en met m'n dierenbuuren praten was niet genoeg.
Nee, de oplossing was alsnog Tokyo, maar dan als een edgy tiener met speciale krachten. Persona 5 Royal naam zo'n 2 maanden mijn toch al stilgelegde sociale leven over, en ik genoot van elke seconde.
Het spel heeft werkelijk alles; vette boss fights met een slim en diepgaand vechtsysteem, social sim elementen waarin jouw keuzes Joker’s lot bepalen en een levensechte spelwereld die op verschillende plekken en straten uit Tokyo is gebaseerd. Ook vrat ik het absurde verhaal, over de rebelse buitenbeentjes die de Phantom Thieves vormen om de maatschappij op de schop te nemen op als zoete koek.
Na zo'n 150 uur kwam mijn avontuur in Tokyo ten einde, precies rond de tijd dat de lockdown werd verzacht en ik een nieuwe baan vond. Persona 5 Royal bracht mij niet alleen de perfecte afleiding tijdens een rare en vervelende tijd, maar ook de tofste game ervaring van dit jaar.