Corona app test start op 17 augustus in Nederland

News
vrijdag, 07 augustus 2020 om 12:00
corona appf1590646053
Er wordt al lange tijd aan gewerkt, maar de corona app in Nederland lijkt bijna klaar te zijn voor gebruik. De applicatie zal vanaf 17 augustus worden getest.
De corona app is tot nu toe niet bepaald een succesverhaal geweest voor de Nederlandse overheid. Bij de presentatie van de eerste apps van verschillende ontwikkelaars, bleek dat ze allemaal grote problemen hadden en geen enkele voldeed aan de eisen.
Sindsdien is er een stuk meer tijd besteed aan een goede versie van de corona app. Tijdens de persconferentie op donderdagavond heeft minister Hugo de Jonge bekendgemaakt dat de applicatie bijna klaar is voor gebruik. Op 17 augustus zal de eerste publieke test van start gaan.
De corona app zal binnenkort voor iedereen te downloaden zijn in de Play Store en App Store, maar zal niet voor elke Nederlander werken. De app zal tijdens de test vooralsnog alleen werken in Twente en Drenthe. Dat Twente wordt gebruikt als testgebied voor de corona app is al eerder bekendgemaakt door de Nederlandse overheid. Dat ook Drenthe als test zal dienen, was nog niet bekend.

Zo werkt de corona app

De applicatie maakt elk kwartier een unieke code aan en maakt via Bluetooth verbinding met andere smartphones in de buurt. Op die manier kan worden vastgesteld hoe dicht mensen bij elkaar in de buurt zijn geweest en voor hoe lang.
Wanneer iemand vervolgens aangeeft via de corona app dat hij of zij besmet is geraakt, krijgen mensen die in contact zijn geweest automatisch een melding om zich aan te melden voor een coronatest. Op die manier moet verspreiding van het virus worden voorkomen en kan sneller contactonderzoek worden uitgevoerd.

Populair Nieuws