Nederlandse corona app volgende maand voor iedereen beschikbaar

  De Nederlandse corona app komt in augustus officieel uit voor iedereen. De app lanceert op 17 augustus in Nederland en kan vanaf 1 september gebruikt worden voor contact tracing.

  Op 1 september moet de CoronaMelder van de corona app in heel Nederland ingevoerd worden. Dit maakte minster Hugo de Jonge bekend in een brief aan de Tweede Kamer. De app zelf kan alleen dus wel al eerder gedownload worden.

  Voor de CoronaMelder geldt op het moment nog wel een voorgenomen datum, waardoor 1 september nog niet definitief is. De app is al sinds mei in de maak en is bedoeld om gebruikers een beeld te geven van waar het coronavirus zich bevindt in Nederland. De tracking-functionaliteit is op het moment nog niet in iedere regio (Twente en Rotterdam-Rijnmond) goed getest, waardoor de releasedatum van de functie wat verlaat is.

  Vanaf 17 augustus kan de app dus wel alvast gedownload worden. De app komt in de Android Play Store en Apple App Store uit en kost niks. Ook zal er geen informatie over je locatie worden opgeslagen.

  Corona app moet helpen tegen tweede golf

  Minister de Jonge laat tevens weten dat de corona app moet helpen tegen een tweede golf. De Jonge: "We moeten alles op alles zetten om een tweede coronagolf te voorkomen. Met de app kunnen we sneller het virus in de kraag vatten en besmettingen voorkomen. Hoe meer mensen straks de app downloaden, hoe beter. De dijk die die tweede golf kan tegenhouden, dat zijn wij samen.”

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.