Controversiële partij koopt nog meer Nintendo aandelen op

News
donderdag, 12 januari 2023 om 15:45
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Vorig jaar is een controversiële partij eigenaar geworden van een substantiële hoeveelheid Nintendo aandelen. Die partij heeft nu nóg meer aandelen gekocht in de Japanse uitgever.
Als je aan Nintendo denkt, dan zullen je gedachten waarschijnlijk niet snel gaan naar Saoedi-Arabië. Maar via het Public Investment Fund (PIF) heeft het Arabische land vorig jaar een flinke investering gedaan in de uitgever. In mei heeft Saoedi-Arabië maar liefst 5,01 procent van de aandelen van Nintendo gekocht.
Het aandelenpakket van Saoedi-Arabië is nu nog eens uitgebreid. Reuters meldt namelijk dat de PIF nu 6,07 procent van Nintendo in handen heeft. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de uitgever die vandaag gepubliceerd is. De investering lijkt dus goed uit te pakken voor het land.

Nintendo niet het eerste bedrijf met PIF-steun

Naast Nintendo is Saoedi-Arabië ook op andere manieren aan het investeren in de game-industrie. In 2020 werden namelijk al voor miljarden aandelen aangeschaft in Activision Blizzard, Take-Two en EA.
Het Public Investment Fund, dat onder leiding staat van kroonprins Mohammed Bin Salman, heeft een duidelijk doel. Met het fonds moet Saoedi-Arabië namelijk minder afhankelijk worden van de verkoop van olie. Door de steeds grotere overschakeling naar duurzame energie, wordt olie namelijk minder belangrijk in de toekomst.
Er worden alleen wel vraagtekens gezet bij de investeringen van Saoedi-Arabië door critici. Het land staat namelijk niet bekend om de zorgvuldige omgang met mensenrechten.

Populair Nieuws