Saoedi-Arabië heeft nu heel veel Nintendo aandelen

News
vrijdag, 17 februari 2023 om 16:30
nintendo switch 3953601 1920f1618299411
Sinds vorig jaar is een controversiële partij een grote investeerder van Nintendo geworden. Het gaat om Saoedi-Arabië. Het land heeft in de afgelopen periode nog meer aandelen gekocht en is nu één van de grootste investeerders in Nintendo.
Vorig jaar werd Saoedi-Arabië voor 5,01 procent eigenaar van Nintendo. Lange tijd gebeurde er daarna niets, maar sinds begin dit jaar heeft het land meerdere keren aandelen bijgekocht. Nu heeft het land 8,26 procent van de aandelen in handen, zo meldt The Associated Press.
Dat lijkt misschien niet bijzonder veel, maar met deze extra aandelen is Saoedi-Arabië nu de grootste aandeelhouder in Nintendo van buiten het bedrijf. Alleen Nintendo zelf heeft met 10,35 procent een groter aandeel. Volgens analist Serkan Toto is het waarschijnlijk dat Saoedi-Arabië nog niet klaar is met het kopen van aandelen.

Waarom investeert Saoedi-Arabië in Nintendo?

De investeringen worden gedaan door het Public Investment Fund (PIF) van Saoedi-Arabië, dat onder leiding staat van kroonprins Mohammed bin Salman. Het fonds is bedoeld om de economie van Saoedi-Arabië minder afhankelijk te maken van olie. Naast Nintendo hebben ook EA, Activision Blizzard en Take-Two Interactive investeringen van het PIF ontvangen.
Investeringen vanuit Saoedi-Arabië zijn controversieel, omdat het land het niet zo nauw neemt met de mensenrechten. Nintendo was bij de eerste investering van het PIF niet van tevoren op de hoogte en hoorde erover in het nieuws. De game-gigant liet destijds weten zich niet uit te laten over individuele investeerders.

Populair Nieuws