Controversiële film De Oost vanaf morgen te zien bij Amazon Prime

News
woensdag, 12 mei 2021 om 13:30
amazon prime videof1620208212
De controversiële film De Oost is vanaf morgen te zien bij Amazon Prime Video. De film is vooral controversieel omdat het lijkt dat er niet een realistisch verhaal over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt verteld, terwijl de film wel zo gepresenteerd wordt.
Als je nog op zoek bent naar een controversiële film die door Nederlanders is gemaakt, dan hoef je niet lang te wachten. Morgen verschijnt namelijk De Oost op Amazon Prime Video en de film heeft al aardig wat kritiek te verduren gekregen. De film draait namelijk om de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd en de rol van Nederland daarin. We volgen een groep Nederlandse soldaten die voor het vaderland de strijd aangaan om Indonesië een kolonie van het Nederlandse rijk te houden.
Nou is het vrij bekend voor iedereen die een beetje fatsoenlijk geschiedenis heeft gehad dat er nogal wat misdaden zijn gepleegd in de oorlog. Volgens de Federatie Indische Nederlanders wordt het verhaal van de beruchte oorlog niet heel accuraat verteld en daarom is de organisatie naar de rechter toegestapt om een disclaimer te plaatsen vóór het begin van De Oost. Dat is alleen niet gelukt, want de rechter oordeelde dat een disclaimer vooraf een geval van preventieve censuur is en dus zal de disclaimer niet te zien zijn bij de controversiële film op Amazon Prime Video.

De Oost bij Amazon Prime Video

De Oost is een Amazon Prime Original en zal dus ook alleen maar te zien bij Amazon Prime Video. Toch een beetje slecht nieuws voor mensen die geen abonnement hebben op de videodienst van de grote webshop, want de controversiële film weet al indruk te maken voordat de film al uit is. Mocht je De Oost nou even willen vermijden, maar toch zin hebben in een goede Nederlandse film, dan is er ook nog genoeg te vinden op Amazon Prime Video.