De 10 Beste Nederlandse films op Amazon Prime

Article
zaterdag, 08 mei 2021 om 15:00
amazon prime videof1620208212
Amazon Prime Video heeft een grote lading aan films en series om heerlijk weg te kijken. Veel is internationaal en dus ook Engelstalig, maar lang niet alles hoeft dat te zijn. Als je juist meer in de stemming zit voor een film van eigen bodem, dan kan dat natuurlijk ook zonder problemen. Om je een beetje op weg te helpen tussen alle andere films hebben we hier 10 van de beste Nederlandstalige films op Amazon Prime.

De Marathon

Gerard, Leo, Kees en Nico werken allemaal samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan helaas niet goed. Het viertal komt op het geniale idee om zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam. Helaas is het lot van de garage en de uitkomst van de marathon, niet het enige waar de vriendengroep zich op moeten voorbereiden…

Bloed, Zweet en Tranen

De legendarische Andre Hazes is net acht jaar oud als Johnny Kraaijkamp hem ontdekt op de Albert Cuypmarkt. Het duurde hierna niet lang voordat een ware ster was geboren. De film gaat over drie cruciale momenten in Hazes’ leven. Zijn jeugd in de jaren ’60 en jaren ’80, zijn doorbraak en zijn laatste levensjaar.

Spijt

Jochem is helemaal niet gelukkig in het tweede leerjaar. Hij is het mikpunt om te treiteren van de hele klas. David doet niet mee aan dit gedrag, maar hij durft er ook niets van te zeggen. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van al het gepest dat elke dag erger wordt. Tot grote schik krijgt de klas ineens een mededeling van de rector te horen, Jochem is na een klassenavond niet thuisgekomen.

Tonio

Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio spontaan geschept door een auto en komt in kritieke toestand in het ziekenhuis terecht waarna hij helaas overlijdt. Het leven van zijn ouders verandert drastisch nadat hun enige zoon komt te overlijden. De ouders moeten er alles aan doen om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet verloren te raken, maar dat is soms wel heel lastig.

Oorlogsgeheimen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de Zuid-Limburgse jongens Tuur en Lambert beste vrienden. Tuur zijn vader zit bij het verzet en Lambert zijn vader is NSB’er. Ineens komt Maartje ook in het dorp en vertelt aan alleen Tuur dat ze Joods. De vriendschap van Tuur en Lambert knalt uit elkaar en het noodlot slaat toe.

Michiel de Ruyter

Wanneer Nederland van alle kanten wordt aangevallen en op de rand van een burgeroorlog staat, vecht slechts één man voor het landsbelang: Michiel de Ruyter. Zijn successen maken hem in de ogen van de machtshebbers té populair en dat komt flink tegen hem in.

Dossier K.

Zes jaar na De Zaak Alzheimer krijgen Eric Vincke en Freddy Verstuyft wederom te maken met enkele grove moorden in Antwerpen. Twee gangsterfamilies moorden elkaar uit volgens een erecode die steeds meer bloed vraagt. Nazim Tahir is de zoon van een van de slachtoffers en deze scherpschutter wil koste wat kost zijn vader wreken. Terwijl Vincke en Verstuyft wederom worden tegengewerkt door procureur Marcel Bracke en zijn schoothondje Rijkswachtmajoor De Keyser, proberen de rechercheurs de waarheid boven tafel te krijgen en de losse eindjes aan elkaar te knopen.

Borgman

In de film Borgman staat het leven van Camiel Borgman (Jan Bijvoet) centraal. Hij komt als een buitenstaander aan in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst daar is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje.

Zwartboek

In het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog wordt plotseling de boerderij, waar de Joodse Rachel Stein ondergedoken zit, gebombardeerd. Rachel wordt opgevangen door een lokale zeiler, maar krijgt diezelfde avond nog bezoek van Van Gein, die hen waarschuwt dat de Duitsers dit nieuwe adres al hebben gevonden.

Daglicht

De succesvolle advocate Iris komt erachter dat haar moeder een groot geheim met zich meedraagt. Iris heeft een oudere halfbroer, wiens bestaan noodgedwongen is verzwegen. Hij is autistisch en verblijft in een tbs-kliniek omdat hij veroordeeld is voor een gruwelijke moord. Iris trekt zich het lot van haar broer aan en haar zoektocht naar de waarheid zorgt dat ze geconfronteerd wordt met zaken die haar leven voorgoed zullen veranderen.