PS5 en PS4 krijgen een belangrijke game release

News
maandag, 19 september 2022 om 10:30
hollow knight silksongf1663573106
De PS5 en de PS4 krijgen een belangrijke game release in de vorm van Hollow Knight: Silksong. De game is de opvolger van het zeer succesvolle Hollow Knight. Het is nog onbekend wanneer PlayStation-eigenaren met de titel aan de slag mogen.
De PS5-en PS4-release is onthuld via het officiële PlayStation Twitteraccount. Er is al een hype gaande rondom Silksong sinds de aankondiging op E3 in 2019. Al werd lange tijd gedacht dat het om downloadbare content zou gaan voor Hollow Knight. Fans van de Metroidvania-achtige titel zullen blij zijn dat het een geheel op zichzelf staande titel is. Naast de PlayStation apparaten verschijnt de game ook voor PC, Switch en Xbox. Een releasedatum is er nog niet. Wel heeft ontwikkelaar Team Cherry laten weten dat de titel meteen vanaf de eerste dag speelbaar zal zijn via Game Pass voor de Xbox en PC.
Hollow Knight is een indiegame die in 2017 uitkwam en sindsdien snel diverse prijzen won en heel snel populair werd. Het duurde niet lang voordat de game naar meerdere platformen werd gebracht en ook fysieke uitgaven kreeg.
In Silksong kruipen spelers in de dappere schoenen van Hornet en met een naald de wereld van Pharloom moet ontdekken. De game lijkt een zelfde soort spel te worden als het origineel, al zullen bepaalde gamemechanieken ongetwijfeld aangepast worden. Maar verder belooft het een titel waar spelers weer flink wat uurtjes in kunnen stoppen.