Squid Game is naast serie ook een kinderspelletje

News
donderdag, 30 september 2021 om 13:30
squidgame unit 106 35480 1f1633513695
De serie Squid Game is razend populair op Netflix, maar waarom heet de serie eigenlijk zo? Leuke naam, daar niet van, maar wat is een Squid Game?
In de serie Squid Game moeten volwassenen mensen het tegen elkaar opnemen in verschillende kinderspelletjes. Zo is er knikkeren, annemaria koekkoek, touwtrekken en allerlei andere spelletjes die vooral in Korea erg populair zijn. Een klein maar: Wanneer je verliest, word je zonder pardon dood gemaakt. Er doen 456 mensen aan mee, en daarmee is dit dus eigenlijk een soort battle royale of Hunger Games achtig spelletje geworden.
Wanneer iedereen is afgevallen, en er nog maar twee kandidaten over zijn begint het allerlaatste spel: Squid Game. De spelletjes die hiervoor gespeeld werden waren over het algemeen wel bekend, maar dit laatste spel niet. Toch is dit spel niet zomaar door de makers bedacht, want het spel Squid Game bestaat namelijk echt.

Wat is Squid Game?

Tijdens 1970 en 1980 was Squid Game een populair kinderspel onder de Koreanen. Het kan gezien worden als een soort tikkertje. Er zijn twee teams: Aanval en verdediging en zij hebben elk een andere taak. De aanvallers moeten naar het einde van het parkour zien te komen, en de verdedigers moeten de aanvallers tegenhouden. De game heet zo omdat de de vorm van lijnen waarin het spel zich afspeelt, net als dat voetbal lijnen heeft, lijkt op een octopus (Squid in het engels). Grootste verschil met het echte spel en de versie op Netflix zijn dat er natuurlijk eigenlijk geen wapen gebruikt mogen worden, je bent verplicht om in het begin op 1 voet voort te bewegen (tenzij je in de safe zone staat), je speelt het spel officieel met minimaal 8 mensen en je mag uiteraard niemand doodmaken.
In de serie worden de officiële regels natuurlijk uit het raam gegooid. De hoofdrolspeler en zijn jeugdvriend nemen het tegen elkaar op, en in plaats van spelen wordt het een gevecht tot de dood. Ergens ook wel frustrerend, aangezien de hoofdrolspeler meerdere malen de kans gehad heeft om te winnen. Hij deed dit alleen niet omdat hij zo erg in het gevecht zat, dat hij niet eens meer aan het spel dacht.