'Grote PS5 remake van december gelekt'

News
donderdag, 25 november 2021 om 8:00
2021 11 24 chrono crossf1637779406
Er wordt mogelijk een remake of remaster gemaakt van de game Chrono Cross. De game werd voor het eerst gelanceerd in 1999 door Square, een uitgever die later op zou gaan in Square Enix.
Het lijkt er op dat de klassieker Chrono Cross van Square Enix naar PlayStation 5 komt. Eerder waren er al geruchten dat PlayStation rond de Kerst een grote remake aan zou kondigen. XboxEra-schrijver Nick Baker beweert nu dat dat Chrono Cross zal zijn.
Baker deelde deze informatie in een recente aflevering van de XboxEra podcast en noemt de game daarin een remaster. De remaster zal volgens Baker niet alleen voor PlayStation 5-consoles uitkomen. Volgens zijn informatie is de game multiplatform zijn, al is het niet duidelijk om welke platforms het dan gaat.

Chrono Cross stond in Nvidia's GeForce Now game leak

In september werd een enorme lijs titels gelekt door Nvidia's GeForce Now game leak. Opvallend is dat 'Chrono Cross Remastered' in die enorme lijst is terug te vinden. Niet alles uit die lijst is juist gebleken, maar sommige games uit de lijst, zoals de GTA Remastered Trilogy, bleken inderdaad te bestaan.
Chrono Cross kwam voor het eerst uit in 1999 in Japan voor de originele PlayStation. Het jaar daarop kwam de game naar de Verenigde Staten, maar de game is nooit officieel gelanceerd in Europa. De game speelt zich af in dezelfde wereld als Chrono Trigger. De game volgt een jongen genaamd Serge, die probeert de waarheid van twee parallelle werelden te achterhalen.