5 redenen om Horizon Forbidden West te kopen

Article
donderdag, 10 februari 2022 om 14:00
horizon forbidden west shellsnapperf1640170345
Horizon Forbidden West ligt over minder dan een maand in de winkelschappen. De nieuwe open-world game van Guerrilla is het langverwachte vervolg op Horizon Zero Dawn uit 2017. Mocht je nog twijfelen om de game te halen, hoef je dat gelukkig niet langer te doen. Wij zetten vijf redenen om Horizon Forbidden West te kopen voor je op een rijtje.

1. Dynamische open wereld

Horizon Forbidden West belooft in de eerste plaats een enorme, maar vooral ook dynamische open wereld voor te schotelen. Dichte jungles, ijskoude bergtoppen en gezonken steden zijn slechts het begin van de Forbidden West. De titel is een synoniem voor het gebied waarin je met hoofdpersoon Aloy op onderzoek uitgaat. Al deze gebieden lopen naadloos in elkaar over en maken onderdeel uit van de speeltuin die jij mag gaan ontdekken.
Van de beelden die tot nu toe getoond zijn, is duidelijk dat de dynamische wereld vol zit met bekende en gloednieuwe robotdino’s om tegen te vechten. Deze kan je zo tegen het lijf lopen terwijl je daar misschien niet helemaal op voorbereid bent. Aan jou de taak om een oplossing voor het probleem te vinden.
Het zijn dit soort interacties die Horizon Forbidden West onvoorspelbaar moeten maken, net zoals het eerste deel deed in 2017. Dat de eerste open wereld-game van Guerrilla ook vol diverse missies zat om te volbrengen zorgde ervoor dat je zonder pardon hele dagen in de game kon steken zonder verveling. Hier hielpen de talloze geheimen die je kunt ontdekken uiteraard ook bij en dat lijkt bij het vervolg niet anders te zijn.
horizon forbidden west 4f1622150852

2. Het verhaal

First-party games van Sony staan bekend om de kwaliteit van het verhaal. Horizon Zero Dawn is daarin geen uitzondering en Guerrilla wordt dan ook vaak geprezen voor het avontuur dat in 2017 werd voorgeschoteld. Aloy’s onderzoek naar waar ze vandaan kwam, wist talloze harten te stelen met een pakkend en uniek verhaal.
Het eerste deel sloot af met implicaties voor een tweede deel en in januari bracht Guerrilla een gloednieuwe trailer uit voor deel 2 dat daarop verder bouwt. Zo keren bekende gezichten terug om Aloy mee te helpen (of juist tegen te werken). Maar waar gaat dat verhaal nu precies over?
In Horizon Forbidden West moet Aloy een gloednieuw probleem zien op te lossen, want er gaat een plaag rond die langzaam maar zeker de wereld verziekt. De plaag zorgt ervoor dat mensen ziek worden, oogsten verloren gaan en de verschillende machines lijken ook nog eens losgeslagen. Voor antwoorden moet Aloy naar de Forbidden West afreizen, maar dat gaat niet zonder gevaar.
Gelukkig voor Aloy kan ze in ieder geval bouwen op vrienden uit het eerste deel. Zo keren Varl en Erend terug om Aloy mee te helpen en gaat Sylens ook een rol spelen. Of hij vriend of vijand is, lijkt alleen nog niet helemaal zeker na de cliffhanger in het eerste deel.

3. Grote sterren spelen mee

Al die personages worden natuurlijk ook gespeeld door acteurs en actrices. Zo wordt Aloy wederom gespeeld door Ashly Burch. De actrice is geen onbekende in games. In het verleden verleende de actrice haar stem ook al voor Tiny Tina uit de Borderlands-reeks en sprak ze ook Chloe in voor Life is Strange.
Sylens wordt in het tweede deel ook gewoon weer vertolkt door Lance Reddick (bekend van The Wire). Toch is hij niet meer de bekendste naam die in de game verschijnt. In Horizon Forbidden West wordt de cast namelijk uitgebreid met sterren uit Black Panther en The Matrix. Angela Bassett, bekend van Black Panther, en Carrie-Anne Moss, bekend als Trinity in The Matrix, spelen een rol in het tweede deel.
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531

4. DualSense features

Horizon Forbidden West komt niet alleen uit op de PlayStation 4, maar ook op de PS5. Op de nieuwere hardware worden ook een aantal nieuwe snufjes gebruikt om de ervaring speciaal te maken. Zo gebruikt Guerrilla de DualSense controller om spelers een realistischere spelervaring te geven.
Hiervoor worden bijvoorbeeld de adaptive triggers gebruikt. Hierdoor is het alsof je zelf Aloy’s pijlen afvuurt met de controller. De spanning van de boog ga je in de triggers voelen bij elke pijl die je afvuurt. Daarnaast kun je via de controller merken als je geen pijlen meer hebt, want dan is er ineens geen weerstand meer van de adaptive triggers.
Ook de haptic feedback wordt gebruikt in Horizon Forbidden West. Hoe sterk de feedback via de controller wordt, is nog niet bekendgemaakt, maar de eerste details zijn er al wel. In een blogpost maakt Guerrilla duidelijk dat de feedback subtiele vormen aan kan nemen wanneer je bijvoorbeeld uit het zicht probeert te blijven wanneer je door hoog gras loopt. Het gras moet je als het ware terug voelen in de controller terwijl je als Aloy door de grasvlakte sluipt.
guerrilla games werkt aan een geheime game 140262

5. Nederlands trots

Als laatste reden is er natuurlijk ook nog het feit dat Horizon Forbidden West een Nederlandse game is. De game wordt ontwikkeld door Guerrilla, een Nederlandse studio die in Amsterdam gevestigd is. Tevens is het de grootste Nederlandse studio in de game-industrie en dat is best uniek.
Dankzij Horizon Zero Dawn schoot de Nederlandse studio al snel omhoog tot één van de meest gerenommeerde studio’s die Sony heeft. Daar mag het Hollandse hart best wat sneller van kloppen. Succes van Nederlandse bodem kan alleen maar aangemoedigd worden en gelukkig voor heel veel gamers lijkt Horizon Forbidden West een groot succes te worden.
Gelukkig duurt het niet heel lang meer voor we het zeker weten. De game verschijnt namelijk op 18 februari op PS4 en PS5. Mocht je nog geen PS5 hebben bemachtigd, maar de game al wel willen spelen, kun je game voor PS4 halen en later gratis upgraden naar de PS5-versie.

Populair Nieuws