Chernobyl's Craig Mazin bijna niet betrokken bij The Last of Us

News
vrijdag, 30 december 2022 om 16:30
the last of us serief1673949097
Neil Druckmann, de man achter The Last of Us, wees in eerste instantie Craig Mazin af om aan een verfilming van de populaire games te werken. ‘’Ik wist niet wie hij was,’’ zo vertelde hij aan The New Yorker.
Craig Mazin kennen we als de showrunner achter de HBO-hitserie Chernobyl, die meerdere prijzen in de wacht sleepte. Ook wilde hij graag The Last of Us verfilmen, maar toen hij contact opnam met Neil Druckmann werd hij afgewezen. Druckmann had destijds namelijk geen idee wie hij was, maar gelukkig voor Mazin bracht HBO-voorzitter Casey Bloys de twee samen. Voor dit gesprek plaatsvond was Druckmann er intussen achter gekomen wie Mazin nou was en was hij onder de indruk van Chernobyl. De twee konden het meteen goed vinden en bespraken urenlang elkaars werk.
Uiteindelijk kwamen de mannen tot de conclusie dat The Last of Us nooit zou slagen als een film en het veel beter zou werken als een serie. Bloys ontving daarna een briefje van Mazin waarin hij zijn geluk uitte: ‘’Ik zweef.’’

Wanneer verschijnt HBO's The Last of Us?

HBO’s The Last of Us is gebaseerd op de gelijknamige game. Hoewel fans een trouwe verfilming kunnen verwachten, heeft de serie ook enige verrassingen in petto. Pedro Pascal en Bella Ramsey nemen de rollen van Joel en Ellie op zich. Eerder deze maand onthulde HBO een nieuwe trailer waarin we een goed beeld krijgen van de serie.
De serie gaat 15 januari in première op HBO Max. De eerste aflevering wordt een lange zit: 85 minuten. In totaal heeft het eerste seizoen negen afleveringen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties