Chatdienst Signal populair vanwege chaos bij WhatsApp

  Zal 2021 de boeken in gaan als een nieuw tijdperk? Zit er aan het eind van het jaar niemand meer op WhatsApp? Het is op dit moment zeker niet ondenkbaar. De chatdienst van Facebook was tot vorige week erg populair en had over het algemeen ook een goede naam. Tot deze week, want recent kwam naar buiten dat WhatsApp een hoop nieuw voorwaarden krijgt. Deze voorwaarden zijn niet echt in het voordeel van de gebruiker.

  WhatsApp gaat je telefoonnummer delen met Facebook

  De nieuwe voorwaarden van WhatsApp gaan in vanaf maandag 8 februari 2021. De gebruikers leven met deze nieuwe regels een hoop privacy in. Het is een hele waslijst, maar WhatsApp gaat vanaf volgende maand bijvoorbeeld je telefoonnummer delen met Facebook. Hierbij moeten we overigens wel een kleine kanttekening maken, want vanwege strenge EU-regels komen EU-burgers relatief goed weg.

  Wat is het alternatief voor WhatsApp?

  Facebook was de laatste jaren al veel in opspraak vanwege de privacy en moet WhatsApp misschien zelfs verkopen. Tot zover bleef WhatsApp redelijk buiten schot, maar sinds deze week lijken veel mensen hier ook klaar mee te zijn. Vanwege alle chaos bij WhatsApp is sinds kort de chatdienst Signal opeens mega populair. De chatapp is qua gebruik vergelijkbaar met WhatsApp en kreeg er deze week bizar veel nieuwe gebruikers bij.

  Het nieuwe WhatsApp?

  De chatdienst Signal geeft aan bewust om te gaan met privacy en belooft geen gebruikersgegevens verzameld. Daarnaast worden de berichten op Signal ook nog eens extra zorgvuldig vergrendeld. Veel mensen spreekt dit aan een daarom is de server van Signal nu zelfs overbelast:

  “We kunnen ons eigen enthousiasme haast niet registeren”.
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.