Max Verstappen spreekt zich uit tegen F1-race in Rusland

News
donderdag, 24 februari 2022 om 15:00
rsz vr 191116 bragp487951f1585049969
Zoals ieder jaar staat ook later in 2022 een F1 Grand Prix gepland in Rusland, op de Sochi Autodrom. Max Verstappen is alleen geen voorstander van een race in het land door de invasie van Oekraïne.
De wereld werd vannacht opgeschrikt door de inval van Oekraïne door het leger van Rusland. De spanningen waren al een aantal weken om de snijden, maar Vladimir Poetin heeft nu echt besloten om het soevereine land binnen te vallen.
De actie van Rusland kan op scherpe kritiek rekenen in Europa en de Verenigde Staten. Ook in Barcelona, waar de Formule 1-teams zich aan het voorbereiden zijn op de start van het aankomende seizoen, slaat het nieuws in als een bom. Wereldkampioen Max Verstappen heeft in ieder geval geen zin om dit jaar te gaan racen in Rusland. Volgens de Nederlander is het ‘niet juist’ om te racen in een land dat in oorlog is. Dat laat hij weten aan aanwezige media, waaronder de BBC.

Vettel ook geen fan van Russische Grand Prix

Verstappen krijgt bijval van collega Sebastian Vettel, die uitkomt voor het team van Aston Martin. De viervoudig wereldkampioen is niet van plan om af te reizen als de race toch doorgaat.
De Grand Prix van Rusland staat momenteel gepland om gereden te worden op zondag 25 september. Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, en de FIA hebben nog geen uitspraken gedaan over de race.