Mobile World Congress 2020 geannuleerd in verband met coronavirus

  Over een kleine twee weken zou de internationale bijeenkomst, het Mobile World Congress (MWC), plaatsvinden in Barcelona. Het coronavirus heeft jammer genoeg roet in het eten gegooid, want het hele congres is afgeblazen. Het besluit van organisator GSMA volgt na verschillende annuleringen van techpartijen.

  De vijftiende editie van het MWC zou tussen 24 en 27 februari plaatsvinden. Partijen zoals Nokia, LG, Sony, Facebook en Nvidia laten op het congres jaarlijks de nieuwste ontwikkelingen rondom smartphones, mobile devices, tech en telecom zien aan duizenden bezoekers. De beurs voor dit jaar gaat alleen niet door met als grote boosdoener het coronavirus dat vanuit China om zich heen grijpt. Organisator GSM Association (GSMA) annuleerde MWC in een aankondiging op de website. Het besluit is onder andere genomen in verband met de 'veilige en gezonde omgeving van Barcelona'.

  Leegloop door Corona-virus

  In verband met het coronavirus was er al bezorgdheid en werden verscherpte veiligheidsregels aangekondigd. Zo werd gemeld dat mensen die de bijeenkomst bezoeken minimaal 14 dagen niet in China mogen zijn geweest. Toch ontstond er een leegloop van deelnemers in de afgelopen dagen. Zo kondigden Sony, LG, Amazon, Facebook en Cisco aan niet deel te nemen in verband met de risico's rondom het virus uit Wuhan. Het wegblijven van deze grote partijen werd niet gemeld als reden voor het niet doorgaan van MWC 2020. Huawei en Oppo waren wel van plan gewoon te komen.

  Door de annulering van het MWC schat de organisatie dat Barcelona flink wat inkomsten misloopt. Zo worden netwerkdiners niet meer gehouden, bezoeken de beursgangers de hotels niet en geven ze geen geld uit aan andere activiteiten in de Spaanse stad. De misgelopen inkomsten zouden ongeveer op een half miljard euro neerkomen. Volgend jaar staat MWC vooralsnog op de planning. Of dit dan in Barcelona plaatsvindt, is nog onbekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.