CD Projekt RED schikt met investeerders voor 1,85 miljoen dollar

News
vrijdag, 17 december 2021 om 8:30
cyberpunk 2077f1674491001
Om een geschil met investeerders op te lossen gaat CD Projekt RED 1,85 miljoen dollar betalen. Dit blijkt uit een document dat The Verge in handen heeft gekregen. Het bedrijf hoeft hierdoor niet meer te vrezen voor de aangekondigde rechtszaak van aandeelhouders.
Door de problemen rond de release van Cyberpunk 2077 kondigden verschillende investeerders aan dat ze een rechtszaak tegen het bedrijf zouden beginnen. Deze aandeelhouders kwamen bij elkaar en er zou een grote zaak van gemaakt worden. Onlangs kondigde CD Projekt RED aan dat het bedrijf er uit wilde komen zonder rechtszaak.
Nu is dus afgesproken dat CD Projekt RED de aandeelhouders 1,85 miljoen dollar gaat betalen. Als deze schikking wordt goedgekeurd door de rechtbank, dan betekent dit dat CD Projekt RED van de rechtszaak af is.

Investeerders misleid met Cyberpunk 2077?

De reden dat er in de eerste plaats een rechtszaak werd aangekondigd, is omdat aandeelhouders zich door het bedrijf misleid voelden. Zo zou Cyberpunk 2077 veel mooier zijn beschreven dan dat het uiteindelijk is gebleken. De game zat bij launch vol bugs en dat zorgde ervoor dat het bedrijf een slechte reputatie kreeg en dat veel gamers hun geld terugvroegen.
Gelukkig werkt het bedrijf aan oplossingen voor de bugs en komen er de laatste tijd juist meer spelers naar de game. Ook krijgt de game steeds meer positieve reviews. CD Projekt RED lijkt dus nu van de meeste urgente problemen rond Cyberpunk 2077 af te zijn, en kan nu hopelijk ongestoord verder gaan met het uitbrengen van updates voor de game.

Populair Nieuws