CD Projekt RED wil Cyberpunk 2077 rechtszaak met aandeelhouders oplossen

News
donderdag, 09 december 2021 om 11:30
cyberpunk 2077 screenshotf1578999989
Hoewel het op het gebied van bugs en feedback een stuk beter gaat met Cyberpunk 2077, heeft CD Projekt RED nog wel andere problemen rondom de game. Namelijk meerdere rechtszaken. De ontwikkelaar probeert nu een dispuut met aandeelhouders op te lossen.
Toen Cyberpunk 2077 verscheen waren de verwachtingen torenhoog, maar al snel bleek dat de game op een aantal punten nogal tegenviel. Met name de grote hoeveelheid aan bugs en de dramatische performance op de PS4 en Xbox One waren strooiden roet in het eten. Het was zelfs zo erg, dat aandeelhouders CD Projekt RED hebben aangeklaagd, omdat zij vinden dat de studio een verkeerd verwachtingspatroon heeft geschetst.
De ontwikkelaar kreeg in totaal maar liefst vier class-action lawsuits aan haar broek, maar CD Projekt RED werkt er hard aan om alle zaken buiten de rechter om te regelen. Dat blijkt uit een aantal documenten van de US Court Central District van Californië. Volgens de documenten is de zaak tijdelijk gestaakt omdat ‘de partijen in onderhandeling zijn over een mogelijke schikking’.
Als de zaak buiten de rechtszaal om afgehandeld kan worden, dan zal het onbekend zijn welke geldbedragen ermee gemoeid zullen gaan. Het zal in ieder geval nog meer inhakken op de omzet van CD Projekt RED, dat al een stuk lager is uitgevallen door alle Cyberpunk 2077 updates.

Ook goed nieuws voor Cyberpunk 2077

Het lijkt gelukkig wel een stuk beter te gaan met Cyberpunk 2077, dus mogelijk kan de studio er toch nog de verwachte winst uit halen. Zo wordt de RPG de laatste tijd overspoeld met positieve user reviews en dat heeft ook effect op de verkoopcijfers. Cyberpunk 2077 was op Steam recent nog de best verkopende game.

Populair Nieuws