Carice van Houten vindt naakt in Game of Thrones overbodig

News
maandag, 18 mei 2020 om 9:22
game of thronesf1615818388
Als je Game of Thrones gezien hebt, weet je dat er nog wel eens wat grafische beelden voorbij komen. De ene keer rolt er een afgehakt hoofd voorbij en even later zien we een blote dame. Carice van Houten die Melisandre speelt in de serie, vindt haar naaktscènes in de HBO-serie achteraf gezien overbodig.
Van Houten geeft dat aan in een interview met The Insider. Ze is door de #MeToo-beweging aan het denken gezet over alle naaktscènes die ze gedaan heeft. Daarbij is haar perspectief op haar hele carrière veranderd en is ze zich bewust van het ‘mannelijke oog’. De actrice vindt onder andere haar naaktscènes als Melisandre in Game of Thrones overbodig.

Instinct toont aan dat naakt niet nodig is

Omdat van Houten het mannelijke oog veel beter ziet momenteel, is ze naar eigen zeggen aan de slag gegaan met Instinct. Deze film, die ze samen met Halina Reijn maakte, gaat over een psycholoog die verliefd op een van haar patiënten wordt. De patiënt in kwestie is Marwen Kenzari (Aladdin) en er is in de hele film geen naakt aanwezig om intimiteit aan te tonen. Volgens van Houten kan dat namelijk prima aangetoond worden zonder borsten in beeld te brengen.