Call of Duty Modern Warfare 3 vraagt wel erg veel SSD ruimte

News
woensdag, 01 november 2023 om 14:30
call of duty modern warfare 3 headerf1692885886
Het gebeurt steeds vaker dat games makkelijk een tiende van een je SSD in beslag kunnen nemen. Ook Call of Duty is de grote bestandsformaten niet vreemd. Maar Modern Warfare 3 slaat alles als je alles moet installeren.
We hebben dit jaar al veel games gezien die veel ruimte in beslag nemen, vaak meer dan 100 GB. Modern Warfare 3 voegt zich niet alleen aan die lijst toe, maar snelt ook nog eens naar de top. In het ergste geval kan de game wel 213 GB in beslag nemen.
Daar zijn wat kanttekeningen bij, want je kunt dat getal een stuk lager krijgen. Een deel van die ruimte is namelijk voor Call of Duty HQ en Warzone, die je mogelijk door Modern Warfare 2 al geïnstalleerd hebt. In dat geval hoef je ze niet opnieuw te installeren en scheelt het wat in de hoeveelheid data die je moet downloaden (maar niet in de ruimte die het op je SSD inneemt).
De game kan ook kleiner gemaakt worden door niet de hoogste resoluties te gebruiken. Het texture pack dat daarvoor nodig is, is een aparte download. Voor de hoogste kwaliteit is het 64 GB, voor lagere kwaliteiten 34 GB. Als de visuele kwaliteit je niet interesseert kun je de multiplayer en de campaign voor 149 GB installeren, wat enigszins acceptabel is vergeleken met andere games van dit jaar. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de 213 GB waar je op uit kan komen meer dan een vijfde van een TB is en dus weinig ruimte overlaat op de SSD van de meeste spelers.

Wanneer is de release van Modern Warfare 3?

Spelers hoeven trouwens niet lang meer te wachten op Modern Warfare 3. De game verschijnt op 10 november. Met een digitale pre-order van de game kun je een week eerder al aan de slag.

Populair Nieuws