Arcane seizoen 2 pas eind 2024 op Netflix

News
vrijdag, 10 november 2023 om 13:30
arcane temporada 2f1699613545
Het geduld van fans van de razend populaire Netflix-serie Arcane wordt lang op de proef gesteld, want het langverwachte tweede seizoen laat nog even op zich wachten. Seizoen 2 van de show verschijnt pas eind 2024 op Netflix.
Het eerste seizoen, dat het verhaal vertelt van de zussen Vi en Jinx die zich aan tegenovergestelde kanten van een dreigend conflict bevinden, was een doorslaand succes. De animatie, het meeslepende verhaal en de complexe wereld maakten het binnen een week de best bekeken serie op Netflix.
De erkenning voor het eerste seizoen vertaalde zich in talloze prijzen, waaronder een Primetime Emmy Award en een Annie Award voor de animatie. Fans waren dan ook opgetogen toen Netflix aankondigde dat er een tweede seizoen in de maak was. Echter, het mysterie rond de releasedatum hield de gemoederen bezig.
Helaas moeten de liefhebbers van Arcane nog tot november 2024 wachten voordat ze hun favoriete serie kunnen hervatten. Dat heeft Netflix bekendgemaakt via een blogpost.

Waarom duurt het zo lang voordat Arcane seizoen 2 verschijnt?

Aangezien het al twee jaar geleden is dat Arcane voor het eerst verscheen op Netflix, is het vrij opvallend dat fans maar liefst drie jaar moeten wachten op een nieuw seizoen. Het nieuwe seizoen heeft alleen pas groen licht gekregen nadat het eerste seizoen te zien was op Netflix. Pas daarna kon dus de productie beginnen. En animatieseries duren enorm lang om te maken.