Column: Breath of the Wild 2 release in 2023 is een meesterzet

Article
zondag, 10 april 2022 om 11:00
2021 06 15 breath of the wild 2 e3 trailerf1623775981
Helaas is het waar dat The Legend of Zelda Breath of the Wild 2 ook in 2022 niet op onze Switch te spelen is. De game is officieel uitgesteld naar 2023 en dat is natuurlijk jammer voor fans die al jaren naar de game uitkijken. Gelukkig zijn er ook redenen om blij te zijn, want stiekem is het een meesterlijke zet om de Breath of the Wild 2 release in 2023 te plaatsen.
Het vervolg van The Legend of Zelda Breath of the Wild werd in 2019 officieel al uit de doeken gedaan met een korte teaser. Die werd in 2021 eindelijk opgevolgd met meer beelden en een belofte van Nintendo dat ze als doel hadden om de game in 2022 uit te brengen. Door dat doel is officieel een streep gezet en de game staat nu voor het voorjaar van 2023 op de planning.
De aankondiging doet in het begin uiteraard wat pijn. Toch verdwijnt die pijn al snel als sneeuw voor de zon als je een beetje over het uitstel begint na te denken. Er zijn namelijk meerdere, goede redenen om de game uit te stellen. Tel ze allemaal bij elkaar op en het blijkt eigenlijk gewoon een meesterzet om de Breath of the Wild 2 release te plaatsen in de lente van 2023.
the legend of zelda breath of the wild 2f1625476429

Uitstel doet de kwaliteit ten goede

Om maar direct met de deur in huis te vallen met reden 1; een uitgestelde game is er nooit slechter op geworden. Zoals Shigeru Miyamoto, bedenker van Mario, ooit zei: “Een uitgestelde game is uiteindelijk goed, maar een gehaaste game is altijd slecht.” Het is een quote waar Nintendo doorgaans aan vasthoudt en met reden.
Nintendo heeft een reputatie hoog te houden als het op haar games aankomt. Titels uit de stal van de Japanse uitgever die intern ontwikkeld zijn, kennen vrijwel altijd een hoge kwaliteit als het aankomt op het technische aspect. Dat wil zeggen dat je vrijwel geen bugs, glitches of crashes meemaakt in Nintendo-titels.
Dat het vervolg op Breath of the Wild is uitgesteld, zorgt er dus vrijwel zeker voor dat de game naar een optimale kwaliteit gebracht wordt. Of die kwaliteit uiteindelijk in de smaak valt, moeten we uiteraard nog meemaken, maar dat de kwaliteit hoger zal zijn door het uitstel staat vast. Het geeft de makers immers de tijd om de kleine kinks uit de kabel te halen.
the legend of zelda breath of the wild 2 e3 2021f1623828046

Perfecte timing

Vervolgens is er ook nog het feit dat de nieuwe periode veel beter past. Lente 2023 is namelijk specifiek genoeg om spelers de game alvast te laten pre-orderen (waar dit mogelijk is). De belofte is dat de game over ongeveer een jaar verschijnt.
Lente 2023, waarbij we maart dan even meerekenen voor het gemak, geeft Nintendo de optie om de game precies zes jaar na de release van het eerste deel uit te brengen. 3 maart 2023 zou dan de dag des oordeels zijn. Dat is ook nog eens op een vrijdag, de dag waarop Nintendo doorgaans haar games uitbrengt.
Nintendo is misschien niet het beste als het op jubilea aankomt, maar in dit geval ligt alles eigenlijk op een presenteerblaadje klaar. Dat wil niet zeggen dat Nintendo het presenteerblaadje niet alsnog in de prullenbak gooit als de game nog niet aan de kwaliteit voldoet die Nintendo zoekt. Na de matige viering van The Legend of Zelda’s 35e verjaardag is het alleen wel hoog tijd voor Nintendo om te laten zien hoe een jubileum goed gevierd hoort te worden.

Samen met de Switch Pro?

Als laatste reden is er ook nog die dekselse Switch Pro waarover de geruchtenmolen maar blijft doordraaien. Een nieuwe versie van de Switch met betere hardware lijkt al jaren aanstaande te zijn, maar ieder jaar gaat voorbij zonder de daadwerkelijke release van een Switch Pro. Nintendo heeft daarentegen inmiddels wel aangegeven hoe lang ze verwachten dat de Switch nog meegaat.
In februari 2022 sprak Shuntaro Furukawa, Nintendo’s president, over de levensvatbaarheid van de Switch en werd gesteld dat deze halverwege zijn levenscyclus is. Dat zou betekenen dat de Switch nog zo’n vijf jaar mee moet gaan. Dat lijkt alleen een redelijk onmogelijke taak als gekeken wordt naar de prestaties die de Switch levert.
Al sinds de release van The Legend of Zelda: Breath of the Wild (bij de lancering van de Switch zelf dus), kon de hybride van Nintendo geen consistente 30 fps draaien. In een tijdperk waar 60 fps de standaard wordt, is het overduidelijk dat de Switch klaar is voor een upgrade en die lijkt er volgens meerdere insiders nog steeds te komen. De releasedatum hiervan lijkt alleen steeds verder verschoven te worden.
nintendo switch pro oledf1625636360

De perfecte releasedatum?

Het lijkt bijna alsof deze samen met de release van Breath of the Wild 2 steeds mee geschoven wordt, waarbij het enige verschil is dat de Switch Pro officieel nog niet uit de doeken is gedaan. Het zou toch wat zijn als die zogenaamde Switch Pro lanceert in combinatie met het vervolg op Breath of the Wild, precies zes jaar na de release van de originele Switch.
Het lijkt bijna een sprookje, maar in theorie is het zeer goed mogelijk. Sterker nog, alle puzzelstukjes lijken op zijn plek te vallen om deze theorie daadwerkelijk werkelijkheid te laten worden. Voor nu is het alleen afwachten om te zien of Nintendo daadwerkelijk slim genoeg is om deze puzzel zelf zo mooi op te lossen.

Populair Nieuws