Borderlands 4 lijkt per ongeluk bevestigd

News
vrijdag, 11 augustus 2023 om 16:30
borderlandsf1624620537
Het is alweer een paar jaar geleden sinds de laatste Borderlands. Ontwikkelaar Gearbox Software heeft vooralsnog geen Borderlands 4 aangekondigd, maar het bestaan van een vervolg lijkt nu per ongeluk bevestigd.
Het viel Borderlands-fans namelijk op dat actrice Angie Jho Lee een opvallende titel op haar cv heeft staan, namelijk Borderlands 4. Ook staat er al welke rol ze in de game speelt: een karakter genaamd Aiyumi. Jho Lee is niet de enige die Borderlands 4 op haar cv heeft staan.
Ook producer Nadia Danova heeft de game namelijk op haar LinkedIn-pagina staan. Opvallend is dat Danova daarbij vermeldt dat Borderlands 4 gepland staat voor 2023. Achter ‘Borderlands 4’staat niet alleen ontwikkelaar Gearbox Software, maar ook Stray Kite Studios. Deze studio werkte eerder al samen met Gearbox aan Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep.

Eerdere hints voor Borderlands 4

In 2021 leek Gearbox CEO Randy Pitchford al te hinten op het bestaan van Borderlands 4. Op Twitter schreef hij destijds:
‘’Er zijn geruchten dat Gearbox een andere Borderlands-game (of een nieuwe spin-off) ‘mede-ontwikkelt’ of ‘assistentie aan verleend’. Deze geruchten kloppen NIET. Gearbox is de hoofdontwikkelaar van alle toekomstige games in de Borderlands-franchise (of aangrenzende games van Borderlands) zonder co-ontwikkeling.
We werken zeker aan een aantal geweldige dingen die, naar ik hoop, jullie zullen verassen en verrukken. Plug: als iemand Skill-To-Pay-Bills heeft en mee wil doen aan wat Borderlands-actie, we werken aan de grote.’’
Met die laatste zin lijkt hij dus te hinten dat Gearbox Software inderdaad werkt aan Borderlands 4.