Book of Boba Fett finale beter bekeken dan The Mandalorian

News
dinsdag, 15 februari 2022 om 19:00
Star Wars-publiekslieveling Boba Fett heeft eindelijk zijn eigen serie gekregen. Volgens velen viel die serie alleen een beetje tegen. Toch blijkt nu dat de finale van The Book of Boba Fett beter is bekeken dan de finale van The Mandalorian seizoen 2.
Volgens data van Samba TV, via Deadline, is de laatste aflevering van The Book of Boba Fett in de eerste vijf dagen na release door 1,5 miljoen huishoudens in de Verenigde Staten gekeken. Dat is 36% meer dan de finale van seizoen 2 van The Mandalorian in dezelfde tijd wist aan te trekken. Die werd namelijk door 1,1 miljoen huishoudens bekeken.
Het is mogelijk om dat verschil te verklaren aan de hand van het toegenomen aantal Disney+ abonnees. Dat ligt inmiddels namelijk een stukje hoger dan in 2020, toen seizoen 2 van The Mandalorian verscheen. Het aantal Disney+ abonnees groeide in 2021 zelfs meer dan dat van Netflix.
Hoewel de kijkcijfers voor Boba Fett hoger liggen dan bij The Mandalorian, volgt The Book of Boba Fett in andere opzichten dezelfde trends als andere Disney+ series. Vrijwel alle originele series op het platform trekken bij de finale een stuk minder kijkers dan aan het begin. De finale van The Book of Boba Fett trok in de eerste vijf dagen zo’n 12% minder kijkers dan de eerste aflevering in dezelfde tijd.

Is The Book of Boba Fett een succes?

Gelet op de kijkcijfers zal Disney waarschijnlijk niet ontevreden zijn over The Book of Boba Fett. Helaas hebben veel fans gemengde gevoelens over de serie. Toch zullen we de bekende bounty hunter waarschijnlijk nog vaker zien, aangezien zijn serie deel uitmaakt van een reeks nauw verweven Star Wars-series.