Sony plant bomen voor Horizon Forbidden West Trophy

News
dinsdag, 15 februari 2022 om 19:30
horizon forbidden westf1644834324
Sony gebruikt Horizon Forbidden West om ontbossing tegen te gaan. Wanneer spelers een bepaalde Trophy halen in de game plant Sony namelijk een boom. Dit gebeurt in samenwerking met de Arbor Day Foundation.
Sony en de Arbor Day Foundation hebben de handen ineengeslagen om drie ontboste gebieden in de VS opnieuw van bomen te voorzien. Voor elke keer dat een specifieke trophy in Horizon Forbidden West wordt gehaald, wordt er in deze gebieden een boom geplant. Spelers van de game hoeven daar maar weinig voor te doen.
De Trophy waar het om gaat is namelijk helemaal niet moeilijk te halen. Hij heet “Reach the Daunt” en kan al snel gehaald worden. Bovendien is het onderdeel van het verhaal, dus tenzij je de game heel snel weglegt haal je deze trophy waarschijnlijk. Als speler hoef je naast het halen van de Trophy niets te doen.

Hoe lang loopt de actie?

Je hebt ruim de tijd om je steentje bij te dragen, want de actie loop tot 25 maart. Dat is meer dan een maand na de release van Horizon Forbidden West op 18 januari. Er zouden naar schatting zo’n 288.000 bomen nodig zijn om de beoogde gebieden weer van een redelijke bomenpopulatie te voorzien, dus dat doel zou redelijk snel te halen moeten zijn.
De gebieden waar de bomen geplant worden zijn de Douglas County Forest in Wisconsin, de Sheep fire Private Lands in Californië en Torreya State Park in Florida. Deze drie gebieden zijn uitgekozen omdat de ontbossing daar ernstige gevolgen heeft voor bijvoorbeeld de waterhuishouding of de biodiversiteit.
Wie meer wil weten over de Arbor Day Foundation kan hier terecht. Wil je meer weten over Horizon Forbidden west? Bekijk dan ons alfabet over de game.

Populair Nieuws