Bond Girl Diana Rigg overleden op 82-jarige leeftijd

News
vrijdag, 11 september 2020 om 12:30
screenshot 2020 09 11 at 121553f1599819391
Het slechte nieuws van 2020 komt nog niet ten einde. Gisteren is namelijk bekendgemaakt dat Bond Girl en Games of Thrones actrice Diana Rigg is overleden op 82-jarige leeftijd.
Aan het leven van Diana Rigg is op 10 september 2020 een einde gekomen, na een verloren strijd tegen kanker. Dit heeft dochter Rachael Stirling bekendgemaakt in een verklaring, nadat eerder al berichten over het overlijden van de actrice opdoken in de Britse media.

Mrs. Bond en Game of Thrones

Rigg vergaarde bekendheid door haar rol in de televisieserie De Wrekers in de jaren 60, door na twee afleveringen de plek over de nemen van de originele actrice. In de Verenigde Staten werd ze door de rol al snel met tegenzin een sekssymbool. Haar grootste doorbraak kwam in de James Bond film On Her Majesty’s Secret Service uit 1969, waarin ze uiteindelijk trouwde met de vrouwenversierder. Daarmee was ze niet alleen een Bond Girl, maar ook de eerste en enige Mrs. Bond.
In de laatste jaren dreigde Diana Rigg in de vergetelheid te raken, totdat ze Olenna Tyrell ging spelen in de populaire serie Game of Thrones, de oma van Margaery Tyrell. Hoewel het geen enorme rol was, werd het personage wel snel geliefd bij het grote publiek, door de sterke en sassy manier waarop Rigg het personage neerzette.
Tot aan haar dood bleef Rigg in films, series en het theater spelen. Haar laatste rol in de film Last Night in Soho zal in 2021 in de bioscoop te zien zijn.

Populair Nieuws